Denisa Crăciun

Crypto: Bitcoin România și-a deschis sediu în București

Thumbnail

Exchange-ul românesc de criptomonede Bitcoin România, fondat de frații Constantin și George Rotariu, și-a deschis un sediu în centrul Bucureștiului.

Compania fondată în anul 2014 și-a deschis un sediu fizic în centrul Capitalei „pentru a pune la dispoziția potențialilor clienți un spațiu în care aceștia pot intra în contact cu experții companiei și se pot informa cu privire la investițiile în criptomonede”, conform unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Sediul este o clădire de șase etaje care se află pe Strada Nicolae Mavrogheni, în zona Pieței Universității.

„Aceasta inițiativă în care un client poate discuta față în față cu un expert cripto este o noutate pentru industria din România, majoritatea companiilor având prezența online și uneori putând fi contactați doar prin telefon. Noi suntem primii din România și printre primii în Europa care își deschid ușile publicului larg. Am decis să facem acest pas pentru a facilita accesul celor interesați la informații corecte și detaliate referitoare la criptomonede și de a spori încrederea oamenilor în aceste active. Este bine știut faptul că în general publicul larg are încredere cu greu într-un activ bazat pe un algoritm și care există doar digital, nu poate fi văzut ori atins”, susțineGeorge Rotariu, co-fondator și CEO Bitcoin România.

„Acest an a fost unul bun. După ce industria cripto a suferit o cădere din 2021 și până la finalul 2022, anul acesta a fost unul în care prețul Bitcoin aproape s-a dublat. Astfel, prețul Bitcoin a ajuns la aproximativ 34.500 de dolari de la circa 16.000 de dolari în ianuarie. Principalul nostru obiectiv pentru anul acesta este să creștem cât mai mult numărul utilizatorilor bine informați cu privire la criptomonede, în general, și la Bitcoin, în special, iar interacțiunile cu experții noștri disponibili la noul sediu sunt deosebit de importante în atingerea acestui obiectiv. Acesta este un moment important, având în vedere că în 2024 urmează cel de al patrulea halving în rețeaua Bitcoin, de aceea ne-am propus să intensificăm eforturile noastre de informare și educare a publicului din România, pentru că utilizatorii să fie pregătiți cât mai bine și cât mai din timp pentru acest moment istoric. Halvingul este un eveniment care tradițional face ca prețul Bitcoin să înceapă un trend ascendent și ne așteptăm ca în perioada 2024-2025 mulți dintre clienții noștri să fie foarte fericiți cu randamentul portofoliului lor”, explică Constantin Rotariu, co-fondator și Chief Strategy Officer Bitcoin România.

În prezent, compania are peste 70.000 utilizatori care tranzacționează în platformă și 80 de ATM-uri în rețea. 

Compania Bitcoin România (BTR Exchange SRL) a raportat pe anul 2022 venituri totale de peste 341 milioane lei și profit de 830 mii lei, cu 25 de angajați. În 2021, firma a avut venituri totale de 12,5 milioane de lei și profit de 4,6 milioane lei (circa 940.000 de euro), cu 26 de angajați.

Parallax

Vizualizari
548
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri