Răzvan Tătaru

Crypto 2024: Directorul unui fond de investiții în criptomonede nu există

Silueta unui om de afaceri care investește în criptomonede

Steven Reece Lewis, CEO-ul HyperVerse, un fond de investiții în criptomonede, nu există în datele instituțiilor de învățământ pe care le-ar fi urmat și ale companiilor cu care acesta ar fi avut afaceri în trecut, potrivit The Guardian.

Steven Reece Lewis a fost prezentat ca directorul executiv al fondului de investiții în decembrie 2021, în cadrul unui eveniment online de lansare.

Atunci, un material promoțional arăta că CEO-ul ar fi absolvit Universitatea din Leeds și ar fi avut un master la Cambridge. Totodată, Steven ar fi lucrat pentru Goldman Sachs, ar fi vândut o companie către Adobe și ar fi lansat un startup IT, lucruri care s-a dovedit a nu fi adevărate.

Universitatea din Leeds și cea din Cambridge au confirmat pentru sursa citată că Steven Reece Lewis nu există în bazele lor de date ca fiind fost student. În plus, acesta nu figurează nici în registrul companiilor din Regatul Unit, Companies House, sau în datele Comisiei pentru valori mobiliare și burse a Statelor Unite (SEC).

Adobe n-are nicio achiziție a unei companii deținute de Steven Reece Lewis în documentele sale publice, iar Goldman Sachs nu a găsit niciun document care să fi atestat faptul că directorul fondului de investiții ar fi lucrat acolo.

Acesta n-a fost prezent nici măcar pe rețelele sociale, dat fiind faptul că n-a fost găsit profilul său de LinkedIn, ci numai un cont de X/Twitter care a fost făcut cu o lună înainte de prezentarea sa ca șef al fondului crypto, și care a funcționat pentru o perioadă de 6 luni.

Ce a fost HyperVerse

Fondul de investiții crypto HyperVerse a fost promovat ca un nou metavers, care ar fi rivalizat cu ceea ce propunea Facebook.

Steven Reece Lewis susținea că firma va crea „un sistem paralel de existență care va schimba modul în care trăiesc oamenii, modul în care interacționăm cu oamenii din întreaga lume și chiar modul în care companiile și corporațiile își desfășoară activitatea”.

„Această cursă a metaversului abia a început, așa că îndemn cu tărie pe toată lumea să vă alăturați ca susținători timpurii ai acestei incursiuni în era metaversului”, a spus el.

Investitorii în HyperVerse cumpărau „abonamente” care garantau randamente minime de 0,5% pe zi, cu un câștig de 300% în 600 de zile. De asemenea, au fost oferite stimulente pentru recrutarea de noi membri.

Luna trecută, The Guardian a scos la iveală faptul că mii de investitori în HyperVerse au pierdut milioane de dolari prin această schemă, care a fost promovată de Sam Lee și Ryan Xu, fondatorii Blockchain Global, o fostă companie bitcoin din Australia.

Parallax

Vizualizari
8586
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri