Denisa Crăciun

Crypto 2023: Prețul Bitcoin și Ethereum la început de an (analiză)

Thumbnail

Criptomonedele au început anul 2023 cu o săptămână bună, astfel că bitcoin și ether au fost pe un trend pozitiv pe parcursul ultimelor 7 zile, în timp ce solana și cardano au înregistrat creșteri pozitive, potrivit unei analize.

Bitcoin a început săptămâna sub 16.400 de dolari, dar s-a tranzacționat pe creștere, atingând un maxim de peste 17.000 de dolari duminică seara - o creștere de preț de 3,65% în șapte zile, potrivit lui Simon Peters, analistul platformei de investiții crypto eToro.

Ether a înregistrat câștiguri mai mari, începând săptămâna trecută sub 1.185 de dolari, pentru a se tranzacționa la peste 1.250 de dolari la mijlocul săptămânii. Peste noapte, prețul a urcat din nou până aproape de 1.300 de dolari, o creștere de 9,7% în cursul săptămânii.

Investitorii au căutat refugii sigure pentru cryto în 2022

2022 a fost un an greu pentru investitorii în crypto, pentru că s-au confruntat cu o volatilitate semnificativă a prețurilor, pe care piața nu a mai cunoscut-o din 2018.

Datele eToro din 2022 arată că investitorii au căutat criptoactive de refugiu, cum ar fi bitcoin și ether.

Bitcoin se deosebește de alte proiecte, deoarece este proiectul descentralizat original, în timp ce Ethereum a cunoscut evoluții semnificative în ultimul an, inclusiv mult așteptatul The Merge.

În ciuda volatilității din ultimul an, aproximativ jumătate dintre criptoactivele de pe platforma eToro, pentru care exista cel puțin 12 luni de date, au înregistrat o creștere a pozițiilor deschise.

Astfel, investitorii au continuat să privească spre piața criptoactivelor pentru idei de investiții și este posibil chiar să fi căutat să cumpere criptoactive la un preț redus datorită slăbiciunii pieței, conform analizei.

Cardano, Solana înregistrează creșteri bruște ale prețurilor

Atât Cardano, cât și Solana au înregistrat salturi semnificative ale prețurilor în ultimele zile, din diverse motive.

Cardano a înregistrat o revenire a prețurilor în ultimele zile datorită unei creșteri a valorii totale blocate (TVL) în sistem.

Deși se află încă mult sub nivelurile maxime istorice atinse în martie 2022, acest blockchain este martor la o oarecare revenire a cererii prin intermediul unor proiecte particulare, cum ar fi Meld, Indigo și WingRiders - toate proiectele care oferă soluții prin intermediul blockchain-ului Cardano.

Între timp, Solana a avut reduceri semnificative la preț î, dar a fost unul dintre cele mai performante criptoactive de pe piață în ultima săptămână. Acest lucru se datorează în principal lansării unui nou token pe blockchain, numit BONK, care a fost creat de dezvoltatorii Solana ca rival pentru SHIB.

Parallax

Vizualizari
1975
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri