Răzvan Tătaru

Crypto 2023: Hackerii au furat 2 miliarde dolari în criptomonede

Furt virtual de criptomonede

De-a lungul anului 2023, hackerii au furat aproximativ 2 miliarde dolari în criptomonede prin atacuri cibernetice, potrivit TechCrunch.

Atacurile și furturile virtuale au însumat în jur de 2 miliarde dolari în criptomonede pierdute, în anul 2023, potrivit De.FI, o firmă de securitate web3 care analizează atacuri cibernetice.

„Anul 2023 a fost reprezentativ atât pentru vulnerabilitățile continue, cât și pentru progresele înregistrate în abordarea acestora, chiar dacă interesul pentru acest domeniu a fost relativ diminuat de scăderea prețurilor de cumpărare de criptomonede din prima jumătate a anului”, scrie compania în raportul său, preluat de sursa citată.

O altă companie de Blockchain, TRM Labs, a estimat suma de criptomonede furate de hackeri de-a lungul acestui an ca fiind de aproximativ 1,7 miliarde dolari.

Printre cele mai grave furturi de criptomonede ale anului se numără atacul asupra lui Euler Finance, în care hackerii au furat aproape 200 milioane dolari; precum și atacuri majore împotriva Multichain (126 milioane dolari), BonqDAO (120 milioane dolari), Poloniex (114 milioane dolari) și Atomic Wallet (100 milioane dolari), potrivit sursei citate.

Suma este considerabil mai mică decât furtul-record înregistrat de-a lungul anului 2022, care a însumat 3,8 miliarde dolari în criptomonede furate, potrivit Chainalysis, o companie de monitorizare a blockchain-ului. Dintre acestea, 1,7 miliarde dolari au fost furate de hackerii guvernului nord-coreean cunoscuți sub numele de Lazarus Group, unul dintre cele mai prolifice grupuri de hoți de criptomonede.

Parallax

Vizualizari
2289
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri