Adi Iacob

Bitcoin Cash: De ce criptomoneda rivală a cauzat scăderea prețului bitcoin

Thumbnail

Bitcoin se confruntă cu o amenințare majoră, odată cu lansarea clonei sale care cu care împarte numele și multe dintre caracteristicile sale cheie pe una dintre cele mai mari burse de criptomonede, având ca efect scăderea prețului monedei virtuale.

Pretul bitcoin a scăzut cu 10% marți, când Bitcoin Cash a ajuns pe Coinbase, una dintre cele mai populare platforme de tranzacționare pentru criptomonede, scrie publicația britanică The Telegraph. Prețul bitcoin a scăzut de la aproape 20.000 de dolari — duminică, sub 17.000 de dolari, miercuri.

Bitcoin, prezent pe piață de un deceniu, s-a străduit să facă față creșterii popularității și a prețului, de la 1.000 de dolari la începutul anului, la aproximativ 17.000 de dolari astăzi, potrivit Coindesk.

Creșterea popularității bitcoin a făcut rețeaua mai lentă și a mărit comisioanele de tranzacționare cu până la 30 de dolari, ceea ce a făcut dificilă utilizarea bitcoin ca monedă reală pentru plăți.

Acest lucru a determinat dezvoltatorii să încerce să schimbe codul care stă la baza bitcoin, prin intermediul procesului numit “hard fork", în care minerii de bitcoin adoptă un nou cod pe blockchain, tehnologia din spatele monedei digitale.

Ca urmare a dezbaterii privind scalabilitatea bitcoin, split-ul (numit de comunitatea bitcoin “hard fork”) criptomonedei a avut loc pe 1 august, creând derivatul Bitcoin Cash (BCH). 

Lansarea a împărțit comunitatea bitcoin între cei care rămân loiali cripromonedei originale și cei care au adoptat rapid noua monedă virtuală.

Rivalul Bitcoin Cash a crescut dimensiunea blocurilor din blockchain, de la 1MB la 8MB pentru a facilita tranzacțiile mai rapide. Fondatorii Bitcoin Cash văd versiunea lor a monedei ca o versiune mai folositoare a bitcoin și mai aproape de viziunea originală a criptomonedei.

Acesta a câștigat tracțiune în ultimele luni, ridicându-se la prețul de aproximativ 3.000 de dolari pe unitate.

Prețul Bitcoin Cash a ajuns la mai mult de 8.500 de dolari pe schimbul propriu al Coinbase, semnificativ mai mult decât nivelul de 3.000-3.500 de dolari la care este tranzacționat pe alte burse.

Coinbase a lansat o investigație internă pentru a identifica dacă lucrătorii săi s-au angajat în tranzacționarea privilegiată de Bitcoin Cash cu puțin înainte ca moneda virtuală să fie introdusă oficial pe bursă, scrie The Verge. Creșterea tranzacțiilor a dus la o creștere a valorii Bitcoin Cash și la doar patru ore după introducerea sa, Coinbase a suspendat tranzacționarea monedei digitale.

Politica de etică a Coinbase îi împiedică pe angajați să "comercializeze" informații care nu sunt publice, "cum ar fi atunci când o nouă activă va fi adăugată platformei noastre", a scris CEO-ul bursei, Brian Armstrong, într-o postare pe Medium. Aceasta include distribuirea acelor informații prietenilor și familiei. În orele în care Coinbase a introdus Bitcoin Cash pe bursă, prețul criptocurrencyului a început deja să crească.

De ce Bitcoin Cash reprezintă o amenințare pentru bitcoin

Lansarea a două valute rivale a cauzat mutarea puterii miniere unor companii miniere puternice, care creează în esență noul bitcoin, în tehnologia Bitcoin Cash pentru a profita de noua monedă virtuală.

Această migrare a puterii miniere ar putea cauza o încetinire semnificativă a rețelei, iar o pierdere bruscă a acestei capacități ar face rețeaua aproape inutilă.

Și așa cum s-a demonstrat, deoarece prețul și popularitatea Bitcoin Cash cresc, prețul extrem de umflat al bitcoin este amenințat.

La lansare, Bitcoin Cash a fost susținut de cei care au adoptat devreme bitcoin, cum ar fi Roger Ver și fondatorul Bitcoin.com, Emil Oldenburg. 

Oldenburg a declarat recent site-ului suedez Breakit: "Vechea rețea Bitcoin este practic inutilă cu timpii de tranzacționare de până la 12 ore”, și a spus că și-a vândut toate monedele digitale.

Citește și

În pofida creșterii prețului, Bitcoin rămâne un jucător minor în achizițiile de consum

Surse: The Telegraph, Coindesk, The Verge, MediumBreakit

Parallax

Vizualizari
7250
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri