[P] CRESCHUB.RO – Consultantul tau online in economia sociala

Imagine principala
[P] CRESCHUB.RO – Consultantul tau online in economia sociala
​​Ce este economia sociala si cum iti poti deschide o afacere sociala? Ce
este intreprinderea sociala de insertie? Cum se practica economia
sociala in Romania si cum poate crea aceasta locuri de munca pentru
angajati?

Iata cateva intrebari la care echipa Euzone si-a propus sa raspunda prin platforma online creschub.ro, un instrument de comunicare, de schimb de idei, resurse si informatii de actualitate pentru cei interesati de economia sociala.

Ce poate face CRESCHUB.RO pentru tine?

Informatii de actualitate despre economia sociala
la dispozitia ta. Ce inseamna economia sociala si cum se poate dezvolta aceasta pe piata din Romania.

Infiintarea unei afaceri sociale. Creschub.ro iti ofera pasii pentru deschiderea unei structuri de afaceri sociale de la infiintarea juridica pana la planul de afaceri.

Exemple concrete de afaceri sociale. Afli cum au fost create si cum functioneaza afaceri sociale infiintate in cadrul proiectului CRESC – Capabil de reusita prin economia sociala,  cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013.

Bune practici pentru experienta si parcursul tau profesional in domeniul economiei sociale. Platforma Creschub.ro iti arata abordari care functioneaza bine si pot fi reproduse, multiplicate in cadrul altor structuri de economie sociala sau in cadrul altor proiecte.

Legislatie. Ajutorul de stat si de minimis, legea europeana, cadrul de politici publice din Romania privind economia sociala, sunt  cateva din aspectele  despre care poti afla in detaliu pe platforma creschub.ro

Comunitate. Vrem sa cream cadrul propice pentru a dezvolta o comunitate dedicata acestui sector, sa impartasim, sa continuam exemple de buna practica, sa imbunatatim, sa aratam impreuna ca in Romania business-ul poate face casa buna cu socialul.“In proiectul nostru am infiintat sapte afaceri sociale, de la Bucuresti pana in judetul Bihor, trecand prin Alba, am creat 42 de lcouri de munca in afaceri sociale deschise in principal in mediul rural. Economia sociala este un sector in dezvoltare si este important sa implicam comunitatea, in toate formele sale: de la contactul direct cu comunitatea locala, pana la dialogul si implicarea specialistilor in resurse umane, a autoritatilor publice locale, ai membrilor  comunitatii, fie ea urbana sau rurala. Creschub.ro exista pentru ca am vrut sa aducem ceva nou, sa folosim si sa slefuim ce am invatat, dar mai ales sa impartasim din experienta noastra, sa nu lasam rezultatele unui proiect in forma superba si laudabila a unei rame de poveste. Sa mergem mai departe, cu oameni, pentru oameni, sa purtam ale noastre bune practici poate in alte regiuni ale tarii, cu aceeasi incredere in competenta specialistilor, in parteneriate de lunga durata, dar, mai ales, sa ramanem in incapatanarea lui ”se poate si la noi” a marturisit Adriana Dutu, reprezentant Euzone Consultancy  Network.

Parallax

Vizualizari
45
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri