Raluca Abrihan

100 de firme din România pot primi consultanţă în marketing, strategie şi management, printr-un program european

Thumbnail

Platforma europeană de consiliere în materie de investiții, BERD și Uniunea Europeană lansează un program pentru întreprinderile mici și mijlocii din România, Bulgaria și Grecia prin care să le ofere acces la consultanţi locali şi internaţionali, care să le ajute să îşi dezvolte afacerile. Din România vor fi selectate 100 de IMM-uri. Ce condiţii trebuie să îndeplinească.

 

Programul își propune să sprijine cel puțin 240 de IMM-uri din România, Bulgaria și Grecia pe parcursul a trei ani, oferindu-le acces la consultanță de afaceri personalizată.

Serviciile oferite vor permite acestor întreprinderi să aibă acces la consultanță locală și internațională pentru a-și îmbunătăți competitivitatea și a-și dezvolta afacerea. Programul este susținut de Platforma europeană de consiliere în materie de investiții, prin finanțare de la Uniunea Europeană și co-finanțare din partea BERD.

În România, peste 100 de companii locale vor beneficia direct de acest program, care oferă expertiză într-o gamă largă de domenii, precum strategie, promovare pentru export, management financiar, eficiență energetică, marketing și altele.

Companiile eligibile pentru acest program sunt:

  • cele cu o cifră de afaceri mai mică de 50 de milioane de euro,
  • cu mai puțin de 250 de angajați și capital majoritar local

Primul pas în cadrul colaborării cu BERD constă în evaluarea nevoilor de afaceri ale companiilor interesate și în identificarea oportunităților de creștere. Ulterior, BERD va pune compania în legătură cu un consultant specializat sau un expert internațional care îi poate oferi exact expertiza de care are nevoie.

În același timp, programul pune la dispoziția întreprinderilor și consultanților oportunități de pregătire și de formare prin care pot dobândi abilitățile necesare pentru dezvoltarea afacerii.

Planul de investiții pentru Europa, cunoscut și sub denumirea de "Planul Juncker". Este axat pe stimularea investițiilor pentru crearea de noi locuri de muncă și pentru creștere economică, printr-o utilizare mai inteligentă a resurselor financiare noi și existente, înlăturând obstacolele din calea investițiilor și asigurând mai multă vizibilitate și asistență tehnică pentru proiectele de investiții.

Fondul european pentru investiții strategice (FEIS) este pilonul principal al Planului Juncker. El oferă garanții pentru acoperirea primei pierderi, ceea ce îi permite Băncii Europene de Investiții (BEI) să investească în mai multe proiecte cu grad de risc ridicat. FEIS a ajuns deja la rezultate concrete.

Până în octombrie 2017 s-au înregistrat proiecte și acorduri aprobate pentru finanțare prin FEIS care se aşteaptă să mobilizeze investiții totale de circa 241 miliarde euro și să sprijine până la 462.000 IMM-uri în toate cele 28 de state membre.

Platforma europeană de consiliere în materie de investiții (Platforma) face parte din Planul de investiții pentru Europa, o inițiativă a Comisiei Europene și a Băncii Europe de Investiții care urmărește dezvoltarea investițiilor în proiecte strategice din Europa pentru a asigura accesul economiei reale la finanţare.

BEI este o instituția de creditare pe termen lung a Uniunii Europene.

Parallax

Vizualizari
1027
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri