Claudiu Zamfir

25 de lei, costul mediu al unei curse pe Star Taxi

StarTaxi

Peste 25.000 de șoferi de taximetriști sunt înrolați la aplicația românească de comenzi Star Taxi, un șofer având până la 30 de curse pe zi, la o valoarea medie de 25 de lei, potrivit datelor comunicate, marți, de companie.

Disponibilă în peste 20 de orașe din țară, Star Taxi spune că are peste 2 milioane de utilizatori.

Aplicația românească de e-hailing își extinde serviciile la nivel național, crescând cu peste 30% numărul de mașini disponibile în primele 5 luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Media ratingului șoferilor este de peste 4,85, cu un procent de onorabilitate a curselor de peste 90%. Aceștia sunt monitorizați permanent în momentul în care rating-ul lor se modifică și pot fi excluși dacă nu își îmbunătățesc serviciile. De asemenea, șoferii cu un rating mare beneficiază de mai multă vizibilitate și sunt alocați mai des comenzilor efectuate de clienți.

Firma susține că plata cu cardul a fost dezvoltată în toate orașele din țară, ajungând la peste 70% în orașe precum București, Cluj sau Brașov.

La nivel național, orele cele mai aglomerate din trafic se situează în intervalul 7:00 – 10:00 dimineața și 17:00 – 19:00 seara, iar printre cele mai căutate destinații se numără aeroporturile, centrele comerciale și centrele istorice ale orașelor. În Capitală, de exemplu, cele mai populare destinații sunt centrele comerciale, Centrul Istoric și Aeroportul Internațional Henri Coandă. După București, Clujul și Brașovul se află în topul orașelor în care Star Taxi a efectuat cele mai multe curse în 2022.

 „Creșterea din acest an se datorează cererii tot mai mari din partea utilizatorilor care nu mai doresc să plătească tarife dinamice și aleg Star Taxi pentru deplasărilor lor, costul unei curse între 2 locații fiind același în orice condiții, indiferent de oră, vreme sau alți factori. Totodată, avem din ce în ce mai multe orașe în care plata poate fi realizată aproape integral cu cardul” a declarat Daniel Cojocaru, Director General Star Taxi.   

De asemenea, Star Taxi are și un serviciu Corporate, prin care companiile pot asigura transportul decontat angajaților și au la dispoziție un sistem de administrare complet, beneficiind de o eficientizare a managementului financiar.  Star Taxi susține că a semnat parteneriate cu peste 50 de companii medii și mari din România, iar peste 10.000 de angajați ai acestora folosesc serviciul Corporate.

Firma Star Taxi APP S.R.L. care deține platforma de comenzi de taxi, a încasat venituri totale de 3,15 milioane de lei și a făcut profit de  246.000 de lei, cu 10 angajați, conform datelor pe anul 2021, disponibile la Ministerul Finanțelor. În peste 10 ani de activitate, firma susține că a intermediat mai mult de 100 milioane de curse cu taxiul.

 

Parallax

Vizualizari
322
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri