Claudiu Zamfir

Hackerii au spart conturile de Twitter ale lui Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos, Apple și au cerut bani urmăritorilor

Thumbnail

Conturi de Twitter cu foarte mulți urmăritori, ale unor miliardari, ca Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos, și al unor companii, ca Apple sau Binance, au fost sparte, iar hackerii au postat anunțuri în care li se cereau umrăritorilor bani pentru o falsă campanie umanitară, scrie TechCrunch.com.

Pintre conturile de Twitter sparte temporar, pe care hackerii au postat miercuri un astfel de anunț scam, se numără și nume proeminente din domeniul criptomonedelor: @bitcoin, @ripple, @coindesk, @coinbase and @binance .

Și conturile fostului președinte SUA, Barack Obama, precum și al candidatului democrat la prezidențialele din SUA, Joe Biden, au fost sparte temporar în acest atac.  

Oamenii erau îndemnați să doneze, pe un site, o sumă de bani, cu promisiunea că apoi titularul profilului de Twitter respectiv ar fi urmat să dubleze acea sumă și să o doneze în scopuri sociale, în bitcoin.

Adresa principală de blockchain folosită de escroci a primit cel puțin 12,5 bitcoini, adică circa  116.000 de dolari.

Escrocheria cripto ar fi fost lansată de un hacker care a reușit să aibă acces la un instrument de administrare al Twitter, potrivit Vice.com .
 
Acțiunile Twitter au scăzut cu 4% imediat după acest incident.

Parallax

Vizualizari
1576
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri