Adi Iacob

Contractele futures în bitcoin lansate duminică indică o apreciere mai moderată a monedei virtuale

Thumbnail

Contractele futures în bitcoin lansate duminică seara de operatorul bursier din Chicago Cboe Global Markets arată că pieţele financiare anticipează că moneda digitală se va aprecia în continuare, dar într-un ritm mai moderat faţă de cel înregistrat în ultimele săptămâni, în contextul înmulţirii avertismentelor referitoare la formarea unei bule speculative, scrie Reuters.

Contractele pentru bitcoin pe termen de o lună au fost lansate duminică la ora 6 p.m., ora locală, la preţul de 15.460 de dolari pe unitate și au crescut până la 18.700 de dolari pe unitate, scăzând ulterior. Luni, contractele au urcat la 17.910 dolari, revenind apoi la 16.450 de dolari pe unitate pe platforma Bitstamp.

Creșterea rapidă a atras investitorii din întreaga lume, precum și o analiză intensă a autorităților de reglementare guvernamentale, ceea ce este exact opusul a ceea ce au dorit creatorii săi atunci când a lansat pentru prima dată moneda virtuală.

"Fondatorul bitcoin ar trebui să fie îngrozit, văzând cum crește atât de repede, deoarece orice accentuare gravă a acestuia și recenta explozie a prețului vor îi vor încheia curând libertatea", a spus John Taylor Jr, președinte și fondator al firmei de cercetare Taylor Global Vision din New York.

Cu toate că există speranţe că aceste contracte futures vor atrage investitori care în alte condiţii nu ar fi intrat pe piaţa bitcoin, majoritatea managerilor mari de fonduri şi a investitorilor instituţionali susţin încă că bitcoin este prea volatilă şi duce lipsă de factorii fundamentali care susţin alte active, scrie News.ro.

Bursa operată de grupul CME va începe să ofere contracte futures în bitcoin pe 18 decembrie, iar Nasdaq intenţionează să facă acelaşi lucru anul viitor.

Contractele pentru bitcoin pe termen de două luni au fost tranzacţionate la 17.910 dolari, cu 9% peste cotaţia spot, iar contractele pe termen de trei luni au fost cotate la 18.080 dolari, cu 10% peste cotaţia spot.

Bitcoin s-a apreciat cu peste 1.500% în 2017, după ce a început anul la un nivel de sub 1.000 de dolari.

Contractele futures se bazează pe preţul bitcoin în dolari de pe platforma Gemini, deţinută şi operată de fraţii antreprenori Cameron şi Tyler Winklevoss.

Parallax

Vizualizari
1450
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri