webPR: Comunitatile romanesti din Alba si Bucuresti fac casa buna cu economia sociala

Imagine principala
webPR: Comunitatile romanesti din Alba si Bucuresti fac casa buna cu economia sociala
Peste 200 de persoane - reprezentanti ai sectorului neguvernamental,
specialisti in resurse umane, autoritati publice locale, specialisti in
economie sociala, manageri de structuri de economie sociala, angajati in
afaceri sociale- au participat la Evenimentele CRESC Economia sociala
incotro? Lectii invatate si perspective pentru Romania. Organizate la
Bucuresti si Alba Iulia, in luna noiembrie, evenimentele au oferit
cadrul unor dezbateri pe teme de actualitate privind economia sociala,
impactul legislatiei, aspecte legate de sustinerea financiara a
afacerilor sociale, ajutorul de stat si concurenta, rolul organizatiilor
neguvernamentale in dezvoltarea economiei sociale, a achizitiilor
publice ca instrumente pentru dezvoltarea acestui domeniu.

Evenimentele au gazduit, de asemenea, peste 40 de afaceri sociale cu servicii din diferite domenii de activitate:  productii de confectii si artizanat, productie peleti, servicii de curatenie, amenajare spatii verzi si spatii comunale, servicii de prelucrare lemn si productie mic mobilier din lemn, productie piatra si productie pavaje, catering, intretinere auto, ceainarie, productie tamplarie, productie publicitara, amenajari interioare, manufacturare obiecte artizanale si bijuterii, servicii integrate de tratament in domeniul dependentelor de substante, servicii de consultanta in afaceri, mica tamplarie, organizare evenimente montane, scoala de muzica, brutarie. servicii de monitorizare tematica de suport si servicii de consultanta pentru dezvoltarea capacitatii organizatiilor non-profit.

"Prin aceste evenimente am impartasit din experienta noastra, am aratat ca exista solutii pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania. Am vrut sa prezentam, alaturi de diferite afaceri sociale infiintate in Romania, cele 14 afaceri sociale deschise in cadrul proiectelor noastre, in judetele Alba, Bihor si in Bucuresti. Prin discutiile cu  specialisti in economie sociala, in resurse umane, cu reprezentanti ai autoritatilor publice locale, dar si ai sectorului privat, alaturi de oameni angajati in aceste structuri, ne-am propus sa identificam impreuna cu ce resurse ne mobilizam in continuare sa cream exemple de buna practica in acest sector",  a marturisit Adriana Dutu, reprezentant Euzone Consultancy Network.

Proiectul CRESC - Capabil de reusita prin economia sociala este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 - 2013, Axa prioritara 6, Domeniul Major de Interventie 6.1 si este implementat pe o perioada de 14 luni, pana in luna decembrie 2015, in regiunile de dezvoltare Nord-Vest, Centru si Bucuresti-Ilfov. Informatii despre proiectul POSDRU puteti gasi accesand www.fonduri-ue.ro. Pentru detalii despre proiect si economia sociala, va invitam sa accesati platforma: www.creschub.ro
Parallax

Vizualizari
13
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri