Denisa Crăciun

Companiile vor angajați cu studii superioare și îi exclud pe cei care nu au dar sunt competenți (profesor de la Harvard)

Thumbnail

Platformele de angajare exclud candidații care au experiență dar nu sunt absolvenți de facultate, spune Boris Groysberg, profesor de Administrare a Afacerilor la Harvard Business School (HBS), care mai atrage atenția că există milioane de locuri de muncă neocupate, iar companiile ar trebui să se uite la competențele unui angajat, în loc de diplomele pe care le-a obținut.

Spre exemplu, 70% dintre lucrătorii din SUA de culoare, de origine latină sau din mediul rural nu au primit un post în diverse companii, deși sunt capabili, pentru că nu au studii universitare. „Inflația de diplome” a dăunat acestor lucrători care nu obțin diplome universitare „în același ritm ca albii”, spune profesorul Groysberg.

Conform profesorului Boris Groysberg, milioane de locuri de muncă au rămas neocupate și milioane de oameni au rămas șomeri, din cauză că angajatorii s-au obișnuit să solicite diplome universitare candidaților și să îi excludă pe cei care nu au urmat o facultate.

Mai mult, la sfârșitul lui 2021, în SUA, companiile au scos la bătaie peste 11 milioane de posturi non-agricole, însă 11,5 milioane de americani au rămas șomeri. Rezultatul vine în contextul în care există meserii ca cea de electrician sau vânzător, care nu necesită studii superioare, atrage atenția profesorul.

De cealaltă parte, doar 16% dintre superiorii muncitorilor din producție aveau în 2015 o diplomă universitară, în timp ce 67% dintre postările pentru aceeași poziție necesitau o diplomă, conform unei cercetări făcute de profesorul Joseph B. Fuller, Director de program Manjari Raman, Accenture, and Grads of Life, la HBS.

În final, există o altă tendință: angajații cu studii universitare, „superiori” în raport cu munca pe care o fac, tind să renunțe rapid la joburi.

Citește tot articolul pe Harvard Business School...

Parallax

Vizualizari
292
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri