Denisa Crăciun

O companie românească de servicii pentru fermieri vrea să se listeze pe piața AeRO a BVB în 2022

Thumbnail

O companie românească ce furnizează soluții integrate în domeniul agricol vrea să se listeze pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB) în 2022.

Top Seeds își propune ca acțiunile sale, care vor avea, cel mai probabil, simbolul de tranzacționare TOP, să fie listate la BVB în prima parte a anului 2022. Înainte de listare, compania va efectua un plasament privat pentru acțiuni prin care intenționează să atragă de la investitori, în cadrul unei majorări de capital, o sumă de minimum 11 milioane de lei pentru a-și extinde acțivitățile la nivel național.

Compania, fondată în anul 2010 de antreprenorul român Daniel Bâja, furnizează servicii fermierilor, precum îngrășăminte chimice, semințe, produse pentru protecția plantelor, nutriția plantelor – gamă proprie de produse, o parte dintre aceste produse fiind destinate fermelor BIO, trading de cereale și depozitare, combustibil și transport.

„Astăzi, Top Seeds are încheiate parteneriate cu marii furnizori de semințe, pesticide, motorină și îngrășăminte, deține o gamă largă de produse agricole pentru fermieri, inclusiv produse proprii pentru protecția plantelor și este prezentă în toate zonele agricole importante din țară. Cu toate acestea, ne dorim să continuăm să creștem, să dezvoltăm noi servicii și produse de calitate pentru fermieri și să ne extindem rețeaua de parteneriate și portofoliul de clienți. Astfel, vrem să dezvoltăm un parteneriat cu investitorii de la Bursa de Valori București prin listarea companiei, iar cu sprijinul acestora să ducem Top Seeds la următorul nivel”, a spus Daniel Bâja, fondator și CEO al Top Seeds.

În prezent, compania are peste 130 de angajați, un portofoliu de peste 2.000 de clienți ce au o suprafață totală cultivată de aproximativ 800.000 de hectare și puncte de lucru cu rol multiplu prin care furnizează soluții logistice complete pentru fermieri.

În fiecare dintre aceste zone există un depozit care deservește logistic teritoriul respectiv: Timișoara, Alexandria, Slobozia, Bacău, Viziru, județul Brăila și bază depozitare și operare în Bărăganul, județul Brăila.

Pentru activitatea de vânzare de semințe, compania are în plan investiția într-o linie de producție și procesare de semințe certificate sub brand propriu și achiziționarea unei ferme care va asigura fluxul producției de semințe proprii și testarea produselor din portofoliul propriu. 

În 2020, Top Seeds a înregistrat o cifră de afaceri de 177,7 milioane de lei și un profit net de 7,3 milioane de lei. Pentru anul 2021, compania estimează venituri din vânzări de peste 230 milioane de lei, în creștere cu peste 25% și un profit net de aproximativ 8 milioane de lei, în urcare cu peste 10%, față de anul 2020.

Compania își propune ca până în 2025 capacitatea de depozitare să ajungă la aproximativ 300.000 de tone, o creștere de cinci ori a capacității actuale.

Parallax

Vizualizari
120
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri