Denisa Crăciun

O companie românească va monitoriza mașinile folosite în Misiunea UE de consiliere din Republica Centrafricană

Thumbnail

O companie românească de supraveghere a flotei auto va monitoriza vehiculele de teren folosite în cadrul Misiunii Uniunii Europene de consiliere pentru reforma sectorului securității civile din Republica Centrafricană (EUAM RCA).

Compania românească SafeFleet, cu birouri în Timișoara, va oferi timp de 12 luni servicii de monitorizare a celor 37 de mașini de teren pe care reprezentanții UE le vor utiliza în cadrul misiuniii EUAM din statul african.

Monitorizarea vehiculelor blindate se va face cu ajutorul dispozitivelor de urmărire prin GPS, iar comunicația cu centrul de comandă funcționează în sistem dual: atât prin GSM, cât și prin satelit.

Astfel, reprezentanții EUAM vor putea să cunoască în timp real poziția fiecărui vehicul, să contorizeze consumul de combustibil și să emită alarme în caz de necesitate, acestea fiind însoțite de coordonatele exacte ale mașinii pentru care este nevoie de intervenție, mai ales că vehiculele sunt dotate cu buton de panică.

„Platforma și dispozitivele noastre de urmărire și monitorizare a flotelor au înlocuit tehnologia existentă, considerată inadecvată pentru nevoile curente ale reprezentanților UE în Republica Centrafricană, Georgia și Kosovo. SafeFleet a trecut printr-un proces riguros de licitație pentru fiecare dintre cele trei implementări, reușind să învingă jucători globali importanți din industria de telematică, oferind nivelul înalt de funcționalitate, acoperire și fiabilitate cerut și la prețul corect”, susține Claudiu Suma, CEO SafeFleet.

Serviciile oferite de compania românească au fost folosite și pentru misiunile UE în Georgiana și Kosovo, pentru a urmări și gestiona flotele de vehicule – peste 400 de vehicule în total, pentru a monitoriza comportamentul șoferilor și pentru a proteja personalul și pasagerii civili

Pentru misiunile critice, platforma suportă comunicarea cu sateliții Iridium. Această funcționalitate este utilă pentru zonele fără acoperire GSM, unde comunicarea se va face alternativ direct prin satelit, susține compania.

Compania românească oferă – de peste 20 de ani - clienților soluții de monitorizare a flotelor prin GPS, plată a  taxelor de drum, AMR (Automatic Meter Reading) și plată a parcării cu telefonul mobil.

În prezent, soluțiile sale sunt utilizate de peste 7.000 de clienți, cu peste 75.000 de device-uri de monitorizare instalate. 

Parallax

Vizualizari
213
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri