Redacția StartupCafe.ro

O companie din Polonia cumpără Szallas Group, care operează platforma hotelieră Travelminit.ro. Tranzacție estimată la 82 milioane EUR

Hotel-Romania-dreamstime

O companie de e-commerce și media din Polonia achiziționează Szallas Group, care în România operează platforma hotelieră Travelminit.ro, de la acționarul majoritar al companiei, PortfoLion Capital Partners, și de la mai multe persoane private, inclusiv fondatorii Travelminit.ro, conform News.ro.

Wirtualna Polska Holding, companie cotată la bursă și cu sediul în Varșovia, achiziționează Szallas Group. Tranzacția este una dintre cele mai mari achiziții din domeniul turismului, în regiunea Europei Centrale și de Est, fiind evaluată la 72 milioane Euro, plus numerarul net al companiei, care este estimat la 10 milioane de euro la data încheierii tranzacţiei.

Astfel, valoarea totală a achiziției ajunge la 82 de milioane Euro.

Se aşteaptă ca tranzacţia să fie finalizată în cursul toamnei.

„Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce şi media din Polonia, cotată la bursă şi cu sediul în Varşovia, anunţă achiziţionarea Szallas Group - care în România operează platforma Travelminit.ro - de la acţionarul majoritar al companiei, PortfoLion Capital Partners şi de la mai multe persoane private, inclusiv fondatorii Travelminit.ro. Tranzacţia este evaluată la 72 milioane de euro, plus numerarul net al companiei, care este estimat la 10 milioane de euro la data încheierii tranzacţiei, valoarea totală a achiziţiei ajungând la 82 milioane de euro”, anunţă companiile.

Wirtualna Polska Holding SA este un grup de societăţi cotat la bursa poloneză, acţionar al mai multor portaluri mari de comerţ electronic şi media, activ pe piaţa poloneză şi central-est europeană.

Până acum compania s-a concentrat asupra Poloniei însă, prin această achiziţie, la portofoliul grupului se adaugă mai multe ţări şi platforme din ţări precum România, Croaţia, Cehia şi Ungaria, triplând dimensiunea pieţei căreia i se adresează.

Compania a cumpărat acţiuni de la PortfoLion, precum şi de la fondatorii platformelor operate de Szallas.hu în Ungaria, România, Cehia, Polonia şi Croaţia, Pavel Kotas, Ferenc Rigó, László Buzogány, Tomáš Pětivoký şi Milan Petr.

Rigó şi Buzogány sunt fondatorii platformei Travelminit.ro, una dintre cele mai mari platforme de rezervări hoteliere din România şi cu cea mai rapidă creştere, care la rândul ei face parte din grupul achiziţionat – Szallas.

„Achiziţionarea grupului Szallas este prima noastră investiţie externă şi un moment revoluţionar în istoria grupului Wirtualna Polska Holding. De asemenea, credem că există potenţial în spatele industriei turismului în ansamblu. Acest lucru a fost confirmat de performanţa financiară a produsului nostru turistic, Nocowanie.pl, care a adus venituri fără precedent în istoria lui în Q2 2022”, declară Jacek Świderski, CEO al Wirtualna Polska Holding SA.

Primul produs al Szallas Group, Szallas.hu, fondat în 2007 a devenit în ultimii ani una dintre cele mai populare platforme de rezervări hoteliere din Ungaria.

PortfoLion a achiziţionat compania în 2015.

Szallas Group a reuşit să cumpere alte platforme în Polonia, România şi Republica Cehă, în timp ce Szallas.hu a devenit cea mai mare platformă hotelieră online pe piaţa din Ungaria.

Prin achiziţionări ulterioare şi creştere organică, conform sursei citate, veniturile Szallas Group au crescut de 10 ori, valoarea totală a tranzacţiilor ajungând la 200 de milioane de euro şi peste 1 milion de rezervări - în perioada iunie 2021 - 2022, de la 20 de milioane de euro în anul anterior achiziţiei PortfoLion.

Firma a încheiat mai multe afaceri pe parcursul ultimului an şi jumătate şi a vândut investiţii în domeniul tehnologiei companiilor din America, Asia şi Europa.

Wirtualna Polska Holding SA este un grup tehnologic de tip holding implicat în activităţi de mass-media, publicitate şi comerţ electronic.

În iulie 2022, site-ul şi serviciile companiei au fost utilizate de către 22 milioane de polonezi. Din 2015 Wirtualna Polska Holding S.A. a fost cotat la Bursa din Varşovia.

Pe durata ultimelor 12 luni până în iunie 2022, veniturile companiei au totalizat aproape 207 milioane de euro, pe când EBITDA ajustată a crescut la 73 milioane de euro.

Parallax

Vizualizari
386
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 892
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri