Denisa Crăciun

Încă o companie IT românească se listează pe piața AeRO a Bursei de la București

Thumbnail

O companie antreprenorială românească fondată în 2004, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții IT și Cloud, a debutat miercuri pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Acțiunile Bento -  Intellectually Curious se tranzacționează sub simbolul bursier BENTO. Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro, Bento este a șasea companie care se listează la Bursă de la începutul lui 2022 și a 12-a companie din sectorul IT care a venit la Bursă din 2019 până în prezent.

Listarea companiei are loc după derularea unui plasament privat hibrid, prin care firma IT a vândut atât acțiuni noi, cât și acțiuni existente, pentru 12,5 milioane de lei.

„Ne bucurăm că începând de astăzi suntem parte a pieței de capital din România. Le mulțumim investitorilor pentru încrederea acordată companiei și planurilor noastre de dezvoltare, iar viitorilor acționari le transmitem că suntem pregătiți să livrăm randamentele așteptate. Bento este o companie cu o creștere organică, pe parcursul anilor fiind realizate investiții constante în dezvoltarea produselor software proprii și calității serviciilor furnizate de echipele noastre. An de an am reușit să ne extindem și diversificăm portofoliul de clienți, precum și să creștem veniturile într-un ritm consecvent”, a spus Radu Scarlat, Președinte al Consiliului de Administrație Bento – Intellectually Curious.

De cealaltă parte, Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București, spune că  „debutul Bento pe piața AeRO consolidează prezența sectorului IT la Bursă și reprezintă de altfel și o oportunitate de diversificare a portofoliului pentru investitori. Avem deja șase noi companii la Bursă de la începutul acestui an, alături de cele patru emisiuni de obligațiuni, finanțări care însumează 152,4 milioane de lei”.

Pe 25 noiembrie 2021, Bento a derulat un plasament privat de vânzare de acțiuni, în cadrul căruia au participat 103 de investitori, dintre care 11 investitori calificați și 92 de retail.

Valoarea acțiunilor vândute în cadrul plasamentului a fost de 12,5 milioane lei.  Compania a vândut un număr de 400.000 acțiuni noi și 497.633 acțiuni existente la un preț de 14 lei/acțiune.

Suma atrasă de companie aferentă vânzării de acțiuni noi va fi folosită pentru accelerarea dezvoltării de produse proprii și precum și a unor noi canale de vânzare în Europa de Est și Balcani.

Cine este Bento

Compania avea la finalul anului trecut peste 70 de angajați și contractori și deținea un portofoliu diversificat de clienți format din companii multinaționale din România, SUA și Elveția.

În 2020, Bento a înregistrat o cifră de afaceri de 15,3 milioane de lei și un profit net de 1,9 milioane de lei.

Conform informațiilor publicate în memorandumul de listare, menționate de BVB, la nivelul anului 2021, compania estimează o cifră de afaceri de 27 milioane de lei și un profit net de 4,6 milioane de lei.

Majoritatea veniturilor obținute de Bento provin de la companii active în energie, FMCG și utilități, aproximativ 70%, în timp ce restul de 30% reprezintă venituri provenite din partea companiilor ce activează în telecomunicații, sănătate, agricultură, IT, media, industrie alimentară, distribuție, transporturi și servicii.

Parallax

Vizualizari
666
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri