A.M.

Cinci cauze pentru care este atat de greu sa inovezi

Imagine principala
​INFOGRAFIC Cinci cauze pentru care e atat de greu sa inovezi

Toata lumea vrea sa inoveze, daca s-ar putea, chiar in fiecare zi. Doar ca nu e chiar atat de simplu. Jeff DeGraff, profesor de management la University of Michigan Stephen M. Ross Business School, s-a inspirat din experienta sa de lucru cu companiile cu care a lucrat de-a lungul timpului si a realizat un top personal cu cinci cauze pentru care inovarea nu e atat de usoara precum s-ar crede.


1. Nu te baza pe date


“Big data” este o expresie tot mai folosita in ultimii ani. Colectarea si interpretarea datelor pot fi foarte folositoare pentru predictii, dar ce faci in situatia in care sunt prea multe variabile? Ce e de facut: nu ai nevoie de un volum excesiv de date, ci e de preferat sa experimentezi. Concluzia: e mai bine sa faci mai putin, sa vinzi atat cat e posibil si sa inveti cat mai mult.


2. Esecul este inevitabil


Pe terenul de joaca, sunt doua tipuri de parinti: cei ce le spun copiilor “Nu face asta!” si cei care ii intreaba daca o experienta neplacuta a durut. Din ce invata cel mai mult un copil? Indiferent de stadiul profesional, daca nu ai facut un lucru inainte, cu siguranta vei esua atunci cand il vei face prima data. Ce e de facut: invata de la investitori sa speculezi oportunitatile, incearca sa atingi acelasi scop folosind mai multe abordari.


3. Inovarea vine din exterior


Functia principala a ritmului de lucru intr-o organizatie este cea de a mentine un echilibru. Cele mai multe afaceri se concentreaza pe eficienta si calitate, iar variatiile reprezinta dusmanul. Insa inovatia vine mai ales in momentele in care lucrurile nu functioneaza “normal”. Satisfactia este mult mai mare atunci cand incepi ceva nou. Ce e de facut: lasa oamenii responsabili sa-si faca treburile si concentreaza-te pe ideile dificile, corecteaza problemele si invata ce functioneaza si ce nu functioneaza. Nu uita: ceea ce pare un miracol are toate sansele sa poata fi reprodus rapid, intr-un mod scalabil.


4. Discutiile contradictorii duc la consensuri cata vreme sunt constructive


Tensiunile pozitive generate de discutii aduc idei noi. Ce e de facut: concentreaza-te pe discutii constructive, ideile bune vin la final, nu de la inceput; daca toata lumea e de acord cu tine, e cazul sa cauti pe cineva care are si alte pareri. Tine minte: nu vei ajunge sa gasesti solutii noi daca nu ai competitie.


5. Inovatia e critica


Solutiile nu vin din senin, ci invatand din mers, ajungand sa cunosti tot mai multe lucruri si dezvoltand o capacitate de analiza si de sinteza prin prisma experientei. Marea greseala a unui incepator e aceea ca traieste cu impresia ca stie mai bine. Cineva care e atent invata mai repede si ajunge mai repede la solutii. Ce e de facut: cand incepi ceva, nu presupune ca stii exact cum va fi produsul final, nu te teme sa aduci schimbari radicale planurilor initiale. Nu uita: inovatorii care ajung sa-si spuna povestea foarte rar au mers pe un drum drept.


Infografic inovatie

Parallax

Vizualizari
24
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri