Adi Iacob

CES 2018: Tendințe de la una din cele mai mari convenții de start-upuri și companii tech

Thumbnail

În câteva zile va începe International Consumer Electronics Show (CES 2018), una dintre cele mai mari convenții de start-upuri și companii din domeniul tehnologiei, în Las Vegas, o adunare anuală a celor mai recente gadgeturi, jucării, tehnologii auto și multe altele. 

CES este locul în care companiile mari și mici din domeniul tehnologiei, automobilelor, sănătății și aparatelor de uz casnic se reunesc pentru a arăta ultimele progrese în domeniu.

 

 

CES 2018 începe oficial pe 9 ianuarie și ține până pe 12 ianuarie, însă marile companii precum LG, Samsung și Nvidia, printre altele, vor face anunțuri despre ultimele apariții tehnologice în zilele începând cu 7 și 8 ianuarie, scrie publicația americană Time.

Televizoare

În fiecare an la CES, comapanii precum LG, Samsung și Sony lansează noile lor game de televizoare din gamele de vârf. 

Presa internațională se așteaptă ca anul acesta tehnologia HDR să devină mai obișnuită în televizoarele accesibile. HDR crește contrastul și culorile televizorului, făcând imaginile să devină mai proeminente și, în general, îmbunătățind experiența de vizionare. Dar nu este vorba doar de calitatea afișării și de tehnologia; specialiștii consideră că producătorii de televizoare vor continua să îmbunătățească software-ul în noile lor TV-uri inteligente, ceea ce ar putea ajuta serviciile de televiziune să controleze întreaga experiență de vizionare.

În ultimul an, televizoarele cu tehnologia UHD au continuat să scadă prețul până la un punct în care au înlocuit televizoarele 1080p la prețuri convenabile, scrie The Verge.

Casa inteligentă

Conceptul de casă inteligentă a dominat evenimentul de anul trecut și nu arată nici un semn de încetinire. De fapt, hub-urile conectate, cum ar fi Amazon Echo și Google Home, au făcut ca automatizarea caselor să devină și mai ușor de conceput.

Astfel ne putem aștepta la mai multe apariții din partea start-upurilor în acest sector.

De asemenea, este probabil ca producătorii de produse de uz casnic de lungă durată șă adopte aceste tehnologii ca o modalitate de a câștiga noi clienți cu ajutorul tehnologiilor din secolul XXI, scrie TechCrunch

Printre produsele pentru case inteligente vor fi prezente game de la încuietori la termostate inteligente și noi dispozitive cu interfețe vocale.

Mașini inteligente

CES a devenit un spectacol principal pentru modalități ciudate și noi de transport.

Ford și concurenții săi sunt concentrați asupra viitorului, deoarece industria auto tradițională este într-o luptă cu industria mașinilor electrice și startup-urile producătoare de tehnologie pentru mașini inteligente. 

Tesla este în continuare cel mai mare concurent pentru oricare dintre companiile producătoare de automobile tradiționale, iar specialiștii spun că nu este foarte clar dacă Tesla este o "companie de tehnologie" sau o "companie auto". 

Multe start-upuri vor prezenta la CES prototipuri de autoturisme, scutere electrice și alte idei de transport futuriste - toate lucrurile pe care companiile ca Ford (sau Google, Intel, GM) sunt pregătite să plătească muți bani.

Jocuri

2017 a fost un an puternic pentru jocurile pe PC. 

De asemenea, niciodată nu a fost mai ieftin sau mai ușor de intrat în lumea  jocurilor pe calculator decât este astăzi. Pachetele periferice ieftine, pachetele de PC-uri pregătite pentru jocurile cu grafică puternică sau seturi de realitate virtuală (VR) și alte dispozitive sunt disponibile de la tot felul de start-upuri și companii de specialitate. 

Asta înseamnă ca un spectacolul de gadgeturi CES va fi plin în acest an de toate felurile de accesorii pentru jocuri PC, prototipuri si noi si tehnologii experimentale hardware VR, scrie The Verge. De asemenea, ar trebui să existe unele progrese interesante în tehnologia carcasei GPU, ceea ce face mai ușoară funcționarea laptopurilor și desktop-urilor fără a avea nevoie de o placă grafică high-end instalată direct și hardware și software pentru jocuri care funcționează în cloud.

Produse de îngrijire

Am așteptat ziua în care casele noastre sunt dotate cu oglinzi inteligente și cu dispozitive cu interfețe vocale. 

Multe afaceri încearcă să creeze obiecte care șă spună cum să arătăm cât mai bine.

Diferite companii își vor crea gadgeturi pentru a genera venit din a liniile de produse existente. Aceste companii de tehnologie vor colabora cu branduri de nume mari din domeniul cosmeticelor pentru a crea dispozitive care oferă sfaturi cu privire la ce produse de piele sau machiaj este mai potrivit pentru fiecare utilizator. În mod convenabil, gadgeturile vor recomanda doar produse de la branduri partenere.

Anul trecut, HiMirror a prezentat și o oglindă inteligentă care a făcut recomandări bazate pe sănătatea pielii. Există un viitor pentru o oglindă inteligentă care sugerează produse de la o mulțime de companii de frumusețe, dar pentru moment vom vedea probabil o grămadă de oglinzi specializate pentru fiecare companie individuală.

Thumbnail
himirror.com

 

Realitate augmentată

Realitatea virtuală a fost una dintre vedetele anului trecut, Intel găzduind o întreagă conferință de presă în VR și Samsung oferind plimbări cu un roller coaster cu ajutorul realității virtuale. Expozanții de la conferința de anul acesta sunt mai predispusi să se concentreze asupra realității augmentate decât asupra realității virtuale datorită debutului software-ului ARKit al Apple, care îi ajuta pe dezvoltatori să construiască aplicații pentru dispozitive iOS care suprapun grafica virtuală peste imagini în timp real din lumea reală, scrie Time.

5G

Tehnologia 5G nu este doar despre viteză. Sigur, puteți aștepta cu nerăbdare viteze ridicate de descărcare a fișierelor și streaming perfect 4K, scrie publicația tech CNet, însă avantajele realese rezumă la alte trei lucruri:

  • Fiabilitate: 5G nu oferă doar viteze maxime în condiții ideale. Tehnologia oferă viteze superioare care sunt fiabile și consistente, chiar și în interior sau în zone aglomerate.
  • Lățimea de bandă: 5G poate suporta o creștere masivă a dispozitivelor conectate. Ericsson prognozează 1 miliard de abonamente de 5G până în 2023. 
  • Latența: Telefoanele de astăzi au de multe ori un decalaj între momentul în care trimiți o solicitare pentru un site web sau video și când rețeaua răspunde. Cu 5G, aceasta va fi redusă la 1 milisecundă. Asta e de 400 de ori mai rapid decât mișcarea unui ochi. Este atât de rapid, încât unele companii văd această tehnologie ca o deschidere spre posibilitățile de intervenție chirurgicală la distanță.

CEO-ul Intel, Brian Krzanich, își dedică conferința de presă unei prezentări a viitorului bazat pe tehnologia 5G. Nokia și Ericsson vor fi pe scenă, de asemenea, pentru a prezenta noua rețea.

Start-upuri de urmarit la CES 2018

  • Royole din Shenzhen produce afișaje flexibile, senzori și dispozitive inteligente. Unicornul chinez este evaluat la 3 miliarde de dolari, scrie CBinsights.com.

Investitori: Shenzhen Capital Group, Green Pine Capital Partners, Bank of China

  • Ubtech dezvoltă roboți umanoizi pentru consumatori și întreprinderi, accelerează educația STEM pentru copii și are comportament uman. În noiembrie 2017, Ubtech a ridicat o obținut finanțare de 400 miliarde de dolari de la Tencent, fiind evaluată la 4 miliarde de dolari și a anunțat că robotul său Lynx va folosi serviciul de voce Alexa de la Amazon.

Investitori: Tencent Holdings, Qiming Venture Partners

  • Chargepoint operează o rețea de încărcare a vehiculelor electrice, oferind conducătorilor auto acces la stații, aplicații mobile și analize. Compania a câștigat anul trecut 125 milioane dolari în finanțarea Seriei G de la investitori, printre care se numără BMW, Braemer Energy Ventures, Daimler și Siemens.

Investitori: Voyager Capital, next47

  • Lumus este unul dintre mulți producători de căști cu realitate augumentată din Israel. Compania are un parteneriat cu producătorul industrial Daqri - dezvoltator de hardware smartglass și prototipuri orientate către consumatori - și separat cu Quanta Computer (furnizor Apple) pentru a face lentile inteligente.

Investitori: Ierusalim Global Ventures, Alibaba Group

  • Ultrahaptics din Marea Britanie, permite utilizatorilor să simtă butoane și să interacționeze cu obiecte virtuale fără să le atingă fizic. Tehnologia utilizează ultrasunete pentru a proiecta senzații prin aer și direct asupra utilizatorului, permițând noi tipuri de control prin gesturi. Compania a identificat computerele, jocurile și automobilele ca zone potențiale pentru aplicarea tehnologiei lor.

Investitori: Woodford Investment Management, Dolby Family Ventures

  • Speechmatics produce tehnologie de recunoaștere vocală în timp real, care pot fi folosite call center-uri, domeniul media, educație și tehnologie pentru consumatori. Compania a anunțat că a creat tehnologie de recunoaștere vocală pentru 46 de limbi în doar șase săptămâni.

Investitori: Amadeus Capital Partners

 

Surse: Time, The Verge, TechCrunch, CNet, Cbinsights.com, CES.tech

 

Parallax

Vizualizari
946
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri