Denisa Crăciun

Cererea de specialiști în contabilitate s-a dublat în 2021 (analiză)

Thumbnail

Cererea de recrutare a specialiștilor în contabilitate și salarizare s-a dublat în 2021 comparativ cu anii precendeți, conform unei companii de consultanță de afaceri, care mai arată care sunt principalele cauze pentru această creștere.

Compania, care a analizat piața forței de muncă din contabilitate și salarizare, a observat o criză la nivelul pozițiilor de Senior (specialiști cu peste 5 ani de activitate în domeniul consultanței), posturi ce necesită o experiență solidă, precum și o serie de competențe esențiale.

Astfel, „în prezent, majoritatea industriilor se confruntă cu o criză în ceea ce privește recrutarea, având în vedere nesiguranța angajaților de a face o schimbare pe plan profesional în contextul actual, dar și dorința angajatorilor de a depune toate eforturile necesare pentru a mări gradul de retenție a angajaților și de a veni cu o contra-ofertă în momentul în care aceștia aleg să se îndrepte către o altă companie”, a informat, joi, Accace România, companie de consultanță, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Explicațiile pentru care cererea de recrutare a contabililor a crescut sunt:

  • dezvoltarea activității clienților din portofoliul companiei ce a determinat o mărire a volumului de muncă față de anii precedenți;

  • creșterea numărului de clienți noi pe segmentul de consultanță;

  • fluctuația personalului înregistrată la începutul anului.

Așteptările angajatorilor atunci când recrutează specialiști contabili sunt, conform reprezentanților Accace, gradul de proactivitate și orientarea angajaților către învățare și perfecționare.

În funcție de poziția din cadrul companiei, angajatorii pun accent și pe pregătirea teoretică, experiența profesională anterioară, dar și pe deținerea mai multor competențe digitale sau de comunicare.

De cealaltă parte, angajații pun accentul pe oportunitățile de dezvoltare profesională, pe un pachet ofertant de beneficii, posibilitatea de a avansa în carieră, programul flexibil, dar și cultura feedback-ului sau un mediu de lucru plăcut.

„Pentru a oferi o stabilitate în cadrul echipelor, atât în contextul pandemiei, cât și post-pandemie, este important să acordăm o atenție sporită nevoilor individuale ale angajaților. Fie că vorbim de ajustarea grilelor salariale, de oferirea de traininguri pentru dezvoltarea profesională sau de modelarea unei culturi organizaționale care să le întărească propriile valori, angajații trebuie să se simtă sprijiniți constant la nivel personal și profesional”, a spune Marina Din, specialist în resurse umane Accace România.

În acest context, pentru anul 2022, compania de consultanță în afaceri vrea să angajeze 30 de specialiști în contabilitate și salarizare, pe poziții de middle-experience, precum rolul de Accountant (contabil), Payroll Accountant (specialist salarizare și HR admin), poziții de Junior atât în echipa de contabilitate, cât și în cea de salarizare și resurse umane, roluri de Senior (peste 5 ani experiență), pentru care firma urmărește abilități de coordonare ale unei echipe.

Mai multe detalii găsiți AICI

„În cadrul Accace România, flexibilitatea este punctul nostru forte, atât în ceea ce privește programul de lucru, cât și modul în care ne îndeplinim responsabilitățile, având libertatea de a veni cu propriile idei și de a ne personaliza stilul în care ne desfășurăm activitatea”, a spus Marina Din.

Parallax

Vizualizari
327
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri