Claudiu Zamfir

Centru de investigații CT și ecografie din cadrul Institutului Oncologic București, vândut unui mare grup medical din străinătate

investigatii medicale

Tranzacție pe piața medicală românească: un mare grup de servicii de sănătate străin cumpără un centru de imagistică bucureștean, care funcționează în cadrul Institutului Oncologic București Prof Dr. Alexandru Trestioreanu.

Affidea România, subsidiară a grupului european Affidea, a achiziționat Centrul de imagistică Odelga din Capitală. Centrul Odelga fusese deschis în anul 2006 și se află în cadrul Institutului Oncologic București Prof Dr. Alexandru Trestioreanu, oferind pacienților tot portofoliul de investigații CT și Ecografie. Anual, 7.000 de pacienți apelează la serviciile medicale imagistice efectuate în cadrul acestui centru, potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Suma tranzacției nu a fost dezvăluită.

Potrivit datelor colectate de Termene.ro, firma Odelga Operator S.R.L., era deținută de Iulian Chiriac (85%) și Lavinia Dumitrache (15%).

Odelga Operator S.R.L. a obținut o cifră de afaceri de 5,7 milioane de lei și profit de 2 milioane de lei, cu 9 angajați, în anul 2022.

„Am achiziționat acest centru medical pentru a facilita și mai mult accesul pacienților la servicii de imagistică tip CT sau ECO, analizând cu atenție cererea crescută de astfel de investigații. Pacienții din București sau zonele limitrofe vor beneficia de manopere medicale atât în sistem de decontare CAS, cât și în sistem privat”- a afirmat Răzvan Predica, CEO Affidea România și Ungaria.

Affidea România ajunge astfel la 49 de clinici în 26 de orașe. Sub umbrela Affidea România sunt prezente și clinicile Hiperdia, Sanmed, Phoenix, Medsan, ExMed, precum și Biomed Scan.

Grupul Affidea, care controlează Affidea România, se prezintă drept „cel mai mare furnizor european de servicii avansate de diagnostic imagistic, ambulatoriu și tratament al cancerului”. Înființată în 1991, compania spune că operează peste 330 de centre în 15 țări, furnizând servicii medicale de înaltă calitate pentru 12 milioane de pacienți în fiecare an.

Anul trecut, fondul de investiții belgian Groupe Bruxelles Lambert a cumpărat Grupul Affidea de la miliardarul elvețian Ernesto Bertarelli, considerat cel mai bogat din Țara Cantoanelor, cu o avere cotată la 9,5 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

Parallax

Vizualizari
5883
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri