Claudiu Zamfir

Marile companii tech vor fi atrase la București, prin deschiderea Centrului Cyber al UE (oficial guvernamental)

Thumbnail

România va avea ocaza să atragă la București marile companii de tehnologie din toată lumea, în urma deschiderii Centrului Cyber al Uniunii Europene în capitală, crede un oficial guvernamental.

„Cam toate casele mari de tehnologie vor fi atrase să deschidă birouri, puncte de prezenţă, sucursale, în România, dacă nu au făcut asta deja. Vor dori să fie aproape de experţii din centru, să participe la seminarii şi la diverse activităţi împreună cu specialiştii din centru şi să afle oficial şi transparent despre investiţii”, a spus Dan Câmpean, directorul general al CERT-RO (Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică), citat de Mediafax.

Centrul Cyber al Uniunii Europene, care va funcționa la București, va derula investiții de 4,5 miliarde de euro în următorii ani, în UE. 2 miliarde vor fi bani din bugetul Uniunii Europene, restul vor proveni din bugetele statelor membre.

În decembrie 2020, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că România va găzdui Centrul Cyber al Uniunii Europene la Bucureşti. Avantajele pe care le va avea țara noastră devin tot mai clare: de la investiţii financiare până la oportunităţi de angajare a noi specialişti în securitate cibernetică.

România a fost desemnată ca gazdă a centrului în primul rând pentru că Bucureştiul este un adevărat pol IT. România întrece state ca Marea Britanie, Germania sau Canada la numărul de specialişti în telecomunicaţii.

Statul român și-a asumat să acopere timp de 10 ani costurile cu chiria și utilitățile noului Centru de securitate cibernetică al UE din București, în condițiile în care acest aspect a reprezentat un avantaj în procesul de evaluare a candidaturilor țărilor UE care și-au dorit să găzduiască această structură europeană, se arată într-un memorandum al Guvernului.

Contactat de HotNews.ro, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a precizat că toate țările care au participat la competiția găzduirii acestui centru european au făcut astfel de angajamente financiare, unele chiar mai bune decât ale României.

Memorandum Cyber by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
497
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri