Denisa Crăciun

Ce cărți au căutat românii pe Bookster în 2021

Thumbnail

Cea mai căutată carte în 2021 pe Booskter, platforma online de cărți, articole și videoclipuri, a fost „Pacienta tăcută”, un thriller psihologic al autorului Alex Michaelides.

Aceasta este urmată de „Povestea mea”, scrisă de Michelle Obama și „Tată bogat, tată sărac”, de Robert T. Kiyosaki. În 2021, Bookster a atins pragul de 106.000 de cititori din 1.012 companii din România, iar acum prezintă ce titluri au căutat românii în biblioteca sa digitală.

Top cele mai căutate titluri pe Bookster

  • „Când corpul spune nu”, de Gabor Mate;
  • „Fecioarele”, de Alex Michaelides;
  • „Un moment magic”, de Kristin Hannah;
  • „Dans în arenă”, de Jojo Moyes;
  • „Cartea alinării”, de Matt Haig.

În ceea ce privește cei mai citiți autori români de pe site-ul Bookster, în top se regăsesc Andreea Săvulescu, Gaspar Gyorgy, Irina Binder, Alexandru Mitru, Dr. Mihaela Bilic și Domnica Petrovai. Cele mai accesate titluri ale acestora au fost:

  • „Ziua în care m-am iubit cu adevărat”;
  • „Mindfulness urban”;
  • „Străinul de lângă mine”;
  • „Legendele Olimpului”;
  • „Copilul invizibil”.

Thumbnail

„Ne bucurăm să observăm că cititul rămâne unul dintre obiceiurile importante pentru comunitatea noastră și în 2021. Scopul nostru este să îi susținem pe toți cei care aleg să se apropie de cărți și să se dezvolte personal și profesional prin lectură - de aceea, în 2022 ne propunem să colaborăm cu și mai multe biblioteci din România și să diversificăm în continuare titlurile disponibile spre împrumut prin intermediul Bookster,” spune Teodora Rădulescu, CEO Bookster.

Categoriile cele mai accesate în ultimul an au fost cele de dezvoltare personală, în special lecturile despre înțelegerea emoțiilor, ca și în 2020, dar și cele despre relațiile de cuplu, această temă înlocuind cărțile de parenting în topul preferințelor cititorilor Bookster. În categoria de literatură, cele mai accesate domenii rămân cele de romance și mister, alături de ficțiunea istorică - un nou interes în rândul abonaților.

Pentru cei mici, în 2021 părinții au ales „Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi”, de Nikolai Nosov și seria „Pisicile războinice”, de Erin Hunter. Cel mai popular autor din această categorie rămâne suedezul Sven Nordqvist, scriitor și ilustrator de cărți pentru copii și creatorul personajelor Findus și Pettson.

La capitolul lecturi scurte și articole, cele mai căutate două categorii au fost cele biografice și cele despre călătorii, cu precădere cele despre drumeții prin munți.

Obieciurile de lectură din 2021 s-au uniformizat: dacă în alți ani se observau diferențe între subiectele preferate în funcție de industria în care activau cititorii, acest lucru tinde să se schimbe. O excepție notabilă a fost interesul crescut pentru dezvoltare profesională a celor din industria de turism și HORECA.

Parallax

Vizualizari
451
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri