Adi Iacob

Valoarea Bitcoin și a celorlalte criptomonede de pe piață se apropie de 200 miliarde de dolari

Thumbnail

Valoarea agregat a monedelor virtuale a atins astăzi nivelul record de 189 de miliarde de dolari, potrivit datelor disponibile pe Coinmarketcap, fiind echivalentă cu capitalizarea cumulată a băncilor americane Goldman Sachs şi Morgan Stanley, scrie Reuters.

Thumbnail
coinmarketcap.com

 

Această creștere este susţinută de avansul puternic al criptomonedei Bitcoin, la peste 6.500 de dolari pe unitate, a cărei valoare de piaţă a ajuns la aproximativ 110 miliarde de dolari.

Avansul Bitcoin — monedă virtuală care a înregistrat o creștere a valorii cu circa 800% de la începutul acestui an — s-a accelerat după ce grupul american CME, cel mai mare operator bursier de instrumente derivate din lume,  a anunţat săptamâna asta că va lansa contracte futures pentru Bitcoin, în trimestrul patru. 

Anunţul CME Group este considerat un pas major pentru drumul către legitimitate al Bitcoin şi adoptarea monedei în circuitul financiar.

Cea de-a doua cea mai valoroasă criptomonedă, Ether — cunoscută și sub numele de “Ethereum” — a atins nivelul de 293 de dolari pe unitate la momentul redactării acestui articol, recordul său fiind de circa 410 per unitate, în luna iunie a acestui an.

Sursa: Reuters

Parallax

Vizualizari
1881
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri