Denisa Crăciun

Campanie de strângere de fonduri pentru copiii ucraineni cu probleme de sănătate

Thumbnail

O platformă românească de crowdfunding găzduiește gratuit o campanie inițiată de un restaurant din București, care ca obiectiv strângerea de fonduri pentru cei mai vulnerabili dintre refugiații din Ucraina - copiii cu probleme de sănătate foarte grave aflați în transit.

Platforma Consolid8 a lansat împreună cu restaurantul Noeme din București un proiect de crowdfunding caritabil, Magic 4 Ukraine.

Campania umanitară are scopul de a strânge fonduri pentru asociația Magic, o organizație non-guvernamentală care ajută copiii cu afecțiuni grave și familiile acestora.

„Toate proiectele înscrise până acum în platformă s-au bucurat de o rată excelentă de succes și acum ne dorim, cu atât mai mult cu cât vorbim de o cauză umanitară, să strângem cât mai multe fonduri pentru a veni în ajutorul victimelor colaterale ale acestui război, copiii nevinovați din Ucraina care se luptă pentru supraviețuire în aceste condiții vitrege. Am decis să renunțam la fee-ul nostru pentru acest proiect de crowdfunding tocmai pentru a putea contribui la strângerea fondurilor de care este atâta nevoie acum”, spune Raluca Prelucă, co-fondator Consolid8.

Inițiativa campaniei le aparține surorilor Alice, Carmen și Lăcrămioara, de la restaurantul de fine dining din capitală.

„Refuzăm să rămânem paralizate într-un scroll continuu al veștilor din Ucraina, așa că ne-am gândit cum să ne facem utile. Noi ne pricepem să facem mâncare și să strângem oameni minunați în jurul ei, așa că ne-am activat comunitatea și ne-am convins aproape toti furnizorii să se alăture inițiativei noastre de a aduna fonduri pentru Asociația Magic”, spun reprezentantele restaurantului Noeme.

Cele trei surori gătesc pentru donatori și pun la dispoziția lor și un masterclass de cooking pentru cei care vor să învețe să gătescă drob, miel și pască pentru masa de Paște.

În ajutorul lor vin și furnizorii lor, producători locali inimoși, care contribuie cu sticle speciale de băuturi, unele dintre ele în ediții limitate, indisponibile pe piață sau nelansate încă, pe care le vor primi în schimbul unei donații, cei ce decid să susțină inițiativa.

Toate fondurile strânse vor fi donate Asociaței Magic care îi ajută pe cei mai vulnerabili dintre refugiații ucraineni - copii cu probleme de sănătate foarte grave aflați în tranzit - care au nevoie imediată de asistență medicală pentru a-și continua tratamentele de care depind pentru a rămâne în viață.     

Printre recompensele pe care susţinătorii le pot alege de pe platforma Consolid8 se numără: cozonacul Noeme, Oriel Double Trouble Pack, un masterclass de cooking, dar și multe altele băuturi speciale sau în avantpremieră.

Photo credit: Bogdan Dincă

Parallax

Vizualizari
191
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri