Claudiu Zamfir

Bolt, rival al Uber, pătrunde în încă un oraș din România

Thumbnail

Startup-ul de transport în sistem ride-hailing Bolt, un rival al Uber, si-a anunțat, vineri, extinderea în încă un oraș din România, în care românii vor putea câștiga bani ca șoferi parteneri prin această aplicație.

Iașiul devine astfel al cincilea oraș din România deservit de Bolt, după București, Constanța, Timișoara și Cluj-Napoca. Rivalii de la Uber se aflau deja la Iași încă din februarie 2019.

Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România, a declarat: „Iași a fost de multă vreme în planurile noastre de extindere, dat fiind că este unul dintre cele mai mari și mai dinamice orașe din România. Știm deja că transportul la cerere are un potențial foarte bun și este așteptat de public.

Chiar dacă traversăm în continuare o perioadă foarte dificilă și nu avem încă un orizont de timp cu privire la îmbunătățirea situației, am învățat deja să mergem înainte și în aceste circumstanțe. Ne bucurăm că, odată cu lansarea acestor prime servicii, putem oferi o nouă sursă de venit unui segment important al populației, cu care vom putea colabora ca șoferi parteneri și o variantă alternativă de transport, cu un număr mai mic de pasageri, utilizatorilor aplicației”.

Prețul curselor Bolt începe de la 7 lei, în funcție de categoria aleasă. Pe perioada lansării, pasagerii beneficiază de reduceri de până la 50%, în limita a 7 lei. Pentru a accesa serviciile Bolt, utilizatorii trebuie să instaleze aplicația de ride-hailing Bolt, pe care o pot descărca de pe Google Play sau Apple Store.

Atât pasagerii, cât și șoferul au obligația legală de a purta permanent masca de protecție. Bolt recomandă, de asemenea, șoferilor săi parteneri să dezinfecteze mașinile după fiecare călătorie, iar pasagerilor să respecte regulile de distanțare socială și de igienă conform legilor în vigoare și recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Unicornul Bolt a fost fondat în anul 2013, sub numele de Taxify, de către antreprenorul eston Markus Villig, la Tallinn.

Compania a strâns până în prezent investiții totale de peste 400 de milioane de dolri, printre investitori numărându-se companii ca Daimler (Mercedes), Didi Chuxing, Korelya Capital, Naya Capital Management, dar și antreprenorul eston Taavet Hinrikus, cofondator al startup-ului de transfer de bani TransferWise.

Bolt spune că are peste 30 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 35 de țări, operând în Europa și Africa.

În România, aplicația a pătruns în august 2016, mai întâi la București, pe atunci startup-ul purtând numele de Taxify. Actuala firmă prin care operează în România, Bolt Services RO SRL, este înființată în anul 2017. La noi, Bolt are și un centru de dezvoltare IT.

Deși mult mai mic decât Uber la nivel internațional, startup-ul eston a avut în România afaceri mai mari decât ale rivalului său.

În 2019, Bolt Services RO SRL, din București, a înregistrat o cifră de afaceri de 20,5 milioane de lei, în creștere puternică față de anul 2018, când a avut 5,9 milioane de lei, cifră de afaceri, conform datelor oficiale colectate de Termene.ro .

Profitul firmei prin care operează în România startup-ul estonian a fost de aproape 280.000 de lei în anul 2019, în creștere de la 140.000 de lei, în 2018. Bolt Services RO SRL a avut în anul 2019 un număr mediu de 68 de angajați.

Compania este prezentă în România cu serviciile de transport de persoane, de transport de produse (Bolt Business), de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food) și cu divizia de software development, care deservește toate subsidiarele din Europa ale companiei.

Parallax

Vizualizari
3319
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri