Claudiu Zamfir

Bolt: Respectăm toate cerințele legii din România

Thumbnail

Aplicația Bolt, de transport în regim de ride-hailing, funcționează respectând toate noile cerințe ale legii din România, a anunțat compania, citată marți de Mediafax.

Startup-ul fondat în Estonia, activ și în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, spune că a obținut pe 20 decembrie 2019 avizul tehnic pentru operarea și punerea la dispoziție a platformei digitale de transport alternativ din partea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Aceasta era ultima etapă necesară în procesul de conformare la noua legislație introdusă în țara noastră pentru domeniul ride-hailing.

Având în vedere condițiile specifice de funcționare a companiilor de ride-hailing, mai multe țări au introdus în ultima vreme legislație specială sau proceduri de licențiere pentru a reglementa atât activitatea platformelor online, cât și pe cea șoferilor care le folosesc, fie pentru microîntreprinderile proprii, fie prin intermediul firmelor de flote.

În toate țările în care compania este prezentă, Bolt spune că „a luat prompt” toate măsurile necesare pentru a se conforma legislației locale și a continuat să răspundă cât mai bine nevoilor utilizatorilor finali.

În octombrie 2019, Bolt obținuse un aviz tehnic provizoriu de la fostul Minister al Comunicațiilor (comasat între timp cu Transporturile).

”Compania noastră a fost printre primele care au obținut, în luna octombrie a acestui an, avizul tehnic provizoriu din partea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale. Aprobarea, obținută pe 20 decembrie, definitivează, practic, cadrul legal de funcționare a platformei. Șoferii și companiile partenere Bolt România se pot baza acum pe o platformă digitală care funcționează respectând toate noile cerințe ale legii” - a spus Cristian Sălceanu, director de operațiuni Bolt România.

Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, a fost înființată în anul 2013, la Tallinn, de antreprenorul Markus Villig, care avea doar 19 ani atunci. Este una dintre platformele de transport care cresc cel mai repede în Europa și Africa, având printre investitori companii precum Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, dar și pe Taavet Hinrikus, cofondator al startup-ului de transfer de bani TransferWise.

Bolt spune că are 30 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 35 de țări din lume.

Reamintim că în noiembrie 2019, a fost promulgată și publicată în Monitirul Oficial legea care aprobă ordonanţa (49/2019) privind transportul în regim de ridesharing şi prelungeşte perioada de graţie în care şoferii care fac transport alternativ pot să obţină autorizaţiile necesare, până la 1 februarie.

Legea mai aduce câteva modificări importante la ordonanţa de urgenţă adoptată în vară, iar printre acestea se numără şi plata taxei pentru platformele precum Uber, Bolt, Yango sau Clever, care vor achita taxa pentru avizul tehnic la Ministerul Comunicaţiilor la 24 de luni, în valoare de 100.000 lei (în forma iniţială era de 50.000 lei, la 12 luni).

Şoferii care practică transport în sistem ridesharing aveau inițial termen 1 noiembrie 2019 pentru a-și îndeplini obligația de a obține autorizaţia de transport alternativ. Prin modificările adoptate de Parlament la această OUG, termenul pentru această obligație urmează să se prelungească până pe 1 februarie 2020.

De asemenea, copia conformă a autorizației pentru transportul alternativ se eliberează operatorului de transport alternativ autorizat numai pentru autoturismele deținute în proprietate, închiriere sau comodat.

Parallax

Vizualizari
2129
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri