CZ

Bitcoin își revine, în zgomotul pieței: o monedă puternică, o nouă bulă, un nou split?

Thumbnail

”Moneda” virtuală bitcoin își consolidează creșerea ușoară, de câteva zile, după o săptămână de cădere bruscă în urma loviturii primite de la Guvernul Chinez. În tot acest timp, lideri din piața de capital fie îi prevăd sfârșitul ca unei bule speculative, fie îi remarcă forța, fie așteaptă o nouă diviziune, după cum scrie Bloomberg.

De la începutul lunii august, bitcoin prinsese o viteză fără precedent, pentru ca la 1 septembrie 2017 să ajungă la 4.921 de dolari, de vreo 5 ori mai mult decât la începutul anului.

În jurul valorii de 5.000 de dolari, criptomoneda a primit o lovitură puternică de la autoritățile din China, care au interzis strângerile de fonduri pe bitcoin, prin așa-numitele ICO (Initial Coin Offer). Și directorul JP Morgan, Jamie Dimon, un influent bancher, i-a dat o lovitură, catalogând moneda virtuală drept ”escrocherie”.

Într-o săptămână, Bitcoin a căzut brusc sub pragul de 3.000 de dolari, pierzând 35% din valoare, dar la începutul acestei săptămâni a început să urce din nou, miercuri depășind 4.000 de dolari, potrivit Coin Desk.

Thumbnail
Sursa: coindesk.com

Revenirea bitcoin inspiră forță unora dintre analiști. Peter Van Valkenburgh, director de cercetare al Coin Center, o firmă non-profit de cerecetare a criptomonedelor, din Washington, crede că bitcoin va dovedi independență față de guverne, dacă va trece mai departe cu bine de controlul acestora.

”Dacă un guvern puternic precum cel al Chinei simte nevoia să interzică tranzacțiile majore, acesta este un bun indicator că tehnologia funcționează și face ceea ce trebuie. Dacă trece peste aceste control, bitcoin dă din nou dovadă că este independentă de controalele guvernului” - a declarat Van Valkenburgh, citat de Bloomberg.

În schimb, Ray Dalio, șeful firmei de investiții Bridgewater Associates, a catalogat Bitcoin drept o ”bulă” speculativă, care ar urma să nu se sfârșească bine pentru mulți dintre care bagă bani în moneda virtuală.

”E foarte specultivă. Oamenii se gândesc: <<Oi putea să o vând la preț mai mare?>>. Deci este o bulă. Cu bitcoin nu poți face multe tranzacții și nu o poți cheltui cu mare ușurință. Nu este un depozit eficient de bogăție, pentru că are volatilitate, spre deosebire de aur” - a declarat, pentru CNBC, marți, șeful firmei de investiții de 160 de miliardede dolari.

Până una-alta, bitcoin se pregătește de un nou split, după cel din august 2017, crede un influent jucător.

Roger Ver, un important investitor pe bitcoin, a declarat, miercuri, că cel mai probabil în noiembrie 2017 moneda va mai face o nouă divizare, urmând să se creeze al treilea ”bitcoin”, după bitcoin cash.

El face această analiză pe fondul dezacordului din sânul comunității bitcoin în ceea ce privește soluțiile pentru actualele probleme legate de timpul foarte mare pentru procesarea tranzacțiilor și comisioanele mari la procesare.

Parallax

Vizualizari
3240
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri