Adi Iacob

Bitcoin Gold, o nouă bifurcație a criptomonedei cu scopul de a crea un Bitcoin cu adevărat descentralizat

Thumbnail

O nouă bifurcație a blockchainului criptomonedei Bitcoin a avut loc ieri, sub numele de Bitcoin Gold (BTG / Bgold), proiectată astfel încât procesul de minare să fie accesibil pentru mai mulți participanți prin înlocuirea algoritmului de minare cu unul care va permite obținerea de BTG cu plăci video.

Conform dezvoltatorilor, returnarea posibilității de minare către utilizatorii casnici va duce la o mai mare descentralizare a criptomonedei.

În termeni tehnici, Bitcoin Gold va modifica algoritmul Bitcoin de la SHA-256, care este în prezent dominat în cea mai mare parte de minerii chinezi, la algoritmul Equihash.

În varianta sa incipientă, Bitcoin Gold a fost anunțat ca ofertă iniţială de monede alternative (ICO), o formă nereglementată de multifinanţare prin care investitorii pot achiziţiona un nou tip de criptomonedă specifică start-upului care organizează strângerea de fonduri, înainte ca aceasta să fie lansată pe piaţă, însă planul BTG a suferit mai multe revizuiri pe parcurs.

Ce schimbări aduce Bitcoin Gold ?

Minerii sunt oameni care construiesc computere dedicate exclusiv rezolvării unor algoritmi, destul complecși, ce fac parte dintr-un bloc de date; efortul lor – de fapt, al computerului este răsplătit în fracțiuni de Bitcoin.

În perioada apariției criptomonedei, oricine putea să mineze de pe calculatorul de acasă. Dar, de atunci, algoritmul de minare al Bitcoin a fost monopolizat de cipuri miniere specializate, puternice, numite ASIC-uri produse de mari firme miniere, rezultând o industrie de milioane de dolari.

Un ASIC este un circuit integrat personalizat pentru o anumită utilizare, mai degrabă decât destinat utilizării generale. În materia echipamentelor de minare Bitcoin, ASIC-urile au reprezentat următorul pas al dezvoltării, după procesoare și plăci video. Capabile să depășească cu ușurință platformele menționate anterior pentru extracția Bitcoin atât în viteză, cât și în eficiență, toate echipamentele miniere Bitcoin, care sunt practice în utilizare, utilizează una sau mai multe ASIC-uri Bitcoin.

ASIC-urile specializate în minarea de Bitcoin sunt produse în cea mai mare parte de companiile Bitmain, Bitfury și Canaan.

Criticii din comunitate susțin de mai mult timp că Bitmain, dar și alte companii dețin prea multă influență asupra rețelei.

Tocmai nevoia de mașini de ultimă generație a dus la controlarea exploatării miniere dE către un mic grup de oameni, îndeajuns de bogați să investească și să dezvolte computere puternice.

Cum scena Bitcoin este acaparată de minerii mari, noua bifurcație ar urma să încline puțin balanța în favoarea minerilor mai mici.

Obiectivele Bitcoin Gold

Pe scurt, BTG își propune să atingă două obiective principale.

  • În primul rând, noua criptomonedă vrea să schimbe modul în care funcționează minarea, astfel încât cele mai puternice mașini miniere (ASIC-urile) să nu mai poată fi folosite.

  • În al doilea rând, prin atragerea mai multor persoane în acest sistem de-a lungul timpului, speră să elibereze rețeaua Bitcoin de marile companii care oferă aceste echipamente și influențează comunitatea.

Potrivit Coinmarketcap, valoarea unui BTG a scăzut cu peste 66% de la momentul lansării, în prezent prețul său fiind de aproximativ 161 de dolari.

Parallax

Vizualizari
3116
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri