Claudiu Zamfir

Bitcoin, Ethereum și Ripple, în scădere

Thumbnail

Bitcoin a coborât vineri sub pragul de 6.000 de dolari, la cotaţii ce nu au mai fost atinse din octombrie 2017, arată graficele pieţelor internationale de profil, potrivit Mediafax.

Moneda virtuală Bitcoin a început ziua de vineri, la ora 0.00 sub pragul de 6.000 de dolari, după care şi-a continuat declinul, iar în jurul orelor 5.00-5.30 (ora Bucureştiului) a atins minimul de 5.813 dolari. Ulterior, cotaţia a urcat peste pragul de 5.900, iar la ora transmiterii acestei ştiri moneda virtuală evoluează sub plafonul de 6.000 de dolari.

Piaţa criptomonedelor înregistrează din nou scăderi, cotaţia Bitcoin consemnând o scădere de peste 50% în acest an. Etherum a scăzut cu peste 3,7%, iar Ripple a scăzut cu peste 4,7%.

Miercuri, 27 iunie, cotaţia Bitcoin a coborât până aproape de 6.000 de dolari - o scădere de aproape 2% într-o zi, ceea ce înseamnă o scădere de peste 50% în acest an. Şi Ethereum a scăzut, cu peste 3%, iar Ripple a scăzut cu aproximativ 4%.

 Peste 80% din cele 1.586 de monede digitale de pe site-ul Finder.com, urmărite într-un sondaj săptămânal, au scăzut din valoare în ultimele şapte zile, sondajul constatând o scădere în medie cu 19%, relatează Bloomberg.

Volumul tranzacţiilor a scăzut, de asemenea, cu 6% faţă de săptămâna precedentă, arată datele Finder.com, iar Bitcoin, Tether, Ethereum, EOS şi Bitcoin Cash au fost primele cinci monede virtuale tranzacţionate. Volumul a fost la jumătate din cât a însemnat la sfârşitul lunii aprilie, când Finder.com a început analiza săptămânală a monedelor virtuale.

Bitcoin a atins un nivel record de 19.511 dolari în decembrie 2017, maximul creşterii fiind de peste 1.400% înregistrată în 2017.

Criptomonedele au avut un început de an agitat, cu prăbuşiri importante ale valorilor. În prezent, bătălia s-a mutat în zona acceptării acestora de către companiile financiare de top, dar şi în pivinţa modului în care vor fi reglementate şi, implicit, acceptate de către participanţii la piaţa financiară.

Parallax

Vizualizari
3414
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Ethereum!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri