CZ

Bitcoin, creștere-record în 2017

Imagine principala
bitcoin crestere 2017

Bitcoin a depășit, la sfârșitul săptămânii trecute, pragul de 3.000 de dolari pe unitate, înregistrând o creștere mai mare de 3 ori în acest an, remarcă presa americană. Luni, 7 august, criptomoneda și-a continuat reșterea, depășind 3.400 de dolari, în prima parte a zilei, pentru ca apoi să scadă ușor, până pe la 3.376 de dolari pe unitate, de aproape trei ori mai mult decât uncia de aur.

Creșterea fulimantă are loc în ciuda divzării monedei digitale, care a avut loc săptămâna trecută, când o un grup de ”mineri” a anunțat crearea unei noi monede virtuale, Bitcoin Cash, pe care ar fi rupt-o din original, a scris CNBC.  

Bitcoin cash, care se tranzacționează la o fracțiune din prețul unui bitcoin, a urmat o traiectorie în scădere, sâmbătă. pe fondul unui atac cibernetic în rețeaua sa.

O altă monedă digitală, ethereum, a urcat mai mult de 12%, până la 250 dolari, sâmbătă după-amiază, pentru ca luni să sară de 267 de dolari, potrivit CoinDesk.

Frenezia câștigurilor din creșterea valorii criptomonedelor față de dolar sau alte valute naționale a atras atenția multora, mai ales în ultima vreme. Există, însă, și rețineri față de așa-numitele monede digitale, unii investitori, economiști, dar și autoritățile identificând printre afacerile cu aceste monede virtuale scheme piramidale, de tip Ponzi, așa cum a fost, de exemplu, Caritas în România anilor '90.

Parallax

Vizualizari
2172
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
R.
Gehabnis
Bitcoin in special si criptomonedele in general reprezinta viitorul financiar. Metoda de plata, trasfer de bani, stocare de valoare, control total al fondurilor proprii, etc de aceea si pretul in continua crestere.
Pentru cei care vor sa cumpere sau sa vanda in Romania exista ATMuri de bitcoin (editat de Redactie)

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri