Ovidiu D. Popica

O conferință din SUA despre bitcoin nu mai acceptă plata biletelor cu bitcoin

Thumbnail

O conferință despre bitcoin, blockchain și oferte inițiale de cryptomonede, care va începe săptămâna viitoare la Miami, în SUA, nu mai acceptă plata biletelor de participare cu bitcoin, scrie Bitcoin.com. Organizatorii The North American Bitcoin Conference dau vina pe taxele ridicate pentru tranzacții și pe congestionarea rețelei de tranzacționare care le-ar îngreuna operațiunile pentru că trebuie să proceseze manual tranzacțiile. 

The North American Bitcoin Conference urmează să înceapă pe 18 ianuarie 2017, iar organizatorii spun că au acceptat plata biletelor cu bitcoin până acum 2 săptămâni. Pentru cei care vor să cumpere bilete în ultimele zile însă nu va mai fi posibilă plata din cauza congestionării rețelei de tranzacționare care îi obligă să proceseze manual tranzacțiile iar operațiunile au devenit greoaie.

”Am acceptat și vom mai accepta plăți cu cryptomonede la conferințele noastre, până în ultimele 14 zile dinaintea evenimentului. Totuși, din cauza introducerii manuale a datelor în sistemul de gestiune a biletelor, am decis să stopăm plățile cu bitcoin, pentru vânzările din ultimele zile, ca să ne putem încadra în termenele de tipar” explică organizatorii în secțiunea de rezervare a biletelor de pe site-ul conferinței. 

”Ne-am fi dorit să fie mai ușor dar nici un serviciu de gestionare a biletelor existent nu poate face față unui volum mare de vânzări iar taxele de tranzacționare pentru operațiunile cu Bitcoin au depășit 30 de dolari, în anumite momente din zi” 

Un cititor de pe Bitcoin.com comentează malițios: ”LOL. E ca și cum SUA nu ar mai accepta USD”, în timp ce altul scrie: ”L-am trimis (n.r - organizatorilor) un email în decembrie, pentru înregistrare dar le-am spus că sunt prea mari taxele ca să achit cu BTC și mi-au permis să plătesc cu BHC. A fost foarte simplu.” 

Una dintre probleme vine și faptul că platforme mari de bilete pentru evenimente, precum Eventbrite, nu au integrat încă plata cu cryptomonede. ”Cred că, într-un an, companii precum Coinpayments dar și alți procesatori de plăți vor avea soluții mai bune iar noi să le putem integra rapid, a spus Moe Levin, organizator al conferinței și fondatorul Keynotes Events, o platfomă pentru organizatorii de evenimente.  

Levin mai spune că, în ultimele luni, au fost câteva inițiative care au încercat să rezolve problema plăților cu cryptomonede în domeniul vânzărilor de bilete, care ar putea produce rezultate bune.

Chestiunea taxelor ridicate și a timpilor mari de confirmare a tranzacțiilor cu bitcoin a devenit un subiect fierbinte în ultimele săptămâni pentru că îngreunează afacerile și mulți comercianți au început să nu mai accepte plățile cu cea mai populară cryptomonedă a momentului, comenteză Bitcoin.com. 

În ultima lună, prețul de tranzacționare al unui bitcoin a avut variații mari: de la peste 19.800 de dolari, maximul istoric pe Bitfinex la 10.700 dolari, în doar câteva zile, spre finalul lunii decembrie 2017.

La ora redactării articolului, un bitcoin se tranzacționa pe Bitfinex în jurul valorii de 13.400 de dolari. 

Surse: Bitcoin.com, Bifinex

   

Parallax

Vizualizari
1678
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri