Adi Iacob

Bitcoin: Cât cheltuie utilizatorii pe dark web

Thumbnail

Ritmul în care oamenii plătesc cu criptomonede precum bitcoin pe piețele ilegale online ― dark web ― este pe cale să stabilească un nou record în acest an ― la peste 1 miliard de dolari, potrivit unui studiu al unei firme care ajută exchange-urile de monede virtuale să investigheze și să prevină tranzacțiile ilegale.

Deși numărul tranzacțiilor de bitcoin dedicate achizițiilor ilegale este în scădere (activitatea ilegală a reprezentat mai puțin de 1% din totalul tranzacțiilor de bitcoin până în prezent în acest an ― în scădere de la 7% în 2012), oamenii au cheltuit deja aproximativ 515 milioane de dolari (în bitcoin) pe dark web, potrivit studiului Chainalysis, citat de Bloomberg.

  • Dark web-ul este conținutul World Wide Web (www) care necesită software-uri specifice, anumite configurații sau o autorizație de acces pentru a fi accesat. Dark web-ul nu este indexat de motoarele de căutare (precum Google, Yahoo sau Bing).

Până acum, cei mai mulți bani (în bitcoin) au fost cheltuiți pe dark web în anul 2017 ― 872 milioane de dolari. Totuși, acest trend a înregistrat o scădere anul trecut, cânt prețul criptomonedei a scăzut dramatic.

Thumbnail
(Sursa: https://bloom.bg/2FNA9ap)

Dintre toate piețele ilegale din mediul online, Hydra este cea mai mare, potrivit Chainalysis, care a examinat tranzacțiile de pe blockchain-ul bitcoin pentru a vedea câți bani au fost cheltuiți pe aceste site-uri. 

  • Tehnologia blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Drogurile sunt cea mai proeminentă categorie de bunuri vândute, urmate de pornografia infantilă și informații furate de pe cardurile de credit. 

Bitcoin este cea mai populară criptomonedă acceptată pe aceste piețe, urmată de Monero, menționează studiul Chainalysis.

În timp ce creșterea sumelor de bani (în bitcoin) cheltuite pe site-uri ilegale poate fi un semn de alarmă, proporția tranzacțiilor de bitcoin legate de activități ilicite este în scădere. Activitatea ilegală a reprezentat mai puțin de 1% din totalul tranzacțiilor de bitcoin până în prezent în acest an - în scădere de la 7% în 2012.
 

Parallax

Vizualizari
3839
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri