Valentin Chitu

Apare un ”nou Bitcoin”. Iniţiatorii spun că l-au rupt din vechea monedă virtuală

Imagine principala
Bitcoin

Codul de bază al monedei virtuale Bitcoin a fost divizat marţi şi a generat o nouă clonă numită Bitcoin Cash, scrie Reuters

Iniţiativa pentru a crea o soră a celebrului Bitcoin a avut-o un grup de "mineri" chinezi care făceau mining pe vechea criptomonedă. Ei spun că nu erau mulţumiţi de îmbunătăţirile programate pentru a creşte capacitatea de procesare a tranzacţiilor. 

Noua monedă nu are, însă, un succes prea mare, cel puţin pentru moment. Motivul acestui început greoi este suportul de slabă calitate oferit reţelei Bitcoin Cash.

Minerii ce ofereau putere de procesare reţelei Bitcoin au iniţiat marți un "fork", ceea ce a împărţit în două blockchain-ul şi a creat două noi potenţiale căi, iar ca rezultat a apărut noua monedă virtuală.

Blockchain-ul este un algoritm online, comun tuturor tranzacţiilor de tip Bitcoin, şi a generat o gamă largă de aplicaţii financiare şi de afaceri. 

Această diviziune a creat un nou competitor pentru Bitcoin, care rămâne cea mai veche şi mai valoroasă monedă digitală în circulaţie. O altă urmarea a diviziunii ce-i favorizează pe cei ce au avut bitcoins înainte de împărţire este că acum au acelaşi număr de Bitcoin Cash gratis.

Valoarea Bitcoin Cash a avut marţi un preţ mediu de schimb de 146,37 dolari, conform bitinfocharts.com, în timp ce Bitcoinul original era 2.729 dolari pe platforma BitStamp, cu o scădere de 4,6% faţă de ziua precedentă.

"Realizarea unei monede noi poate accelera, din moment ce nu va mai fi nevoie de o putere de procesare la fel de mare pentru a face minerit pe blocuri", susține Jeff Garzik, cofondator al blockchain startup.

"Sunt şanse ca Bitcoin Cash să poată rezista doar o scurtă perioadă", afirmă Ryan Taylor, şeful executiv Dash Core, o firmă ce administrează dezvoltarea de valută digitală Dash.

Sursa: reuters.com
 

Parallax

Vizualizari
3344
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri