Adi Iacob

Manager fonduri de investiții: Bitcoin ar putea ajunge ușor la 40.000 de dolari până la sfârșitul lui 2018

Thumbnail

Fostul manager de fond de investiții la Fortress Investment Group, Michael Novogratz, a declarat că bitcoin își poate crește valoarea de patru ori în următoarele 13 luni.

"Bitcoin ar putea atinge nivelul de 40.000 de dolari la sfârșitul anului 2018. Se poate cu ușurință", a declarat Michael Novogratz, luni, pe postul de televiziune american CNBC. "Ethereum, care cred că a atins doar nivelul de 500 de dolari sau se apropie, și-ar putea tripla valoarea”, a continuat Novogratz.

Bitcoin se tranzacționa în jurul valorii de 9.810 dolari marți după-amiază, potrivit CoinDesk. Ethereum a atins un nivel record de 493.40 dolari luni, potrivit CoinMarketCap, iar marți după-amiază se tranzacționa în jurul valorii de 470 de dolari.

Capitalizarea totală de piață a tuturor monedelor digitale de pe CoinMarketCap a atins marți nivelul de 307 miliarde de dolari. Novogratz a declarat că se așteaptă ca această sumă să crească de aproximativ șase ori la 2 trilioane de dolari la sfârșitul anului viitor.

Thumbnail
Capitalizarea criptomonedelor (CoinMarketCap)

 

Novogratz intenționează să lanseze un fond de active digitale de 500 milioane de dolari prin noua sa companie Galaxy Investment Partners.

Cererea din Asia a contribuit la creșterea prețului bitcoin. Tranzacțiile din yeni în bitcoin din Japonia domină volumul de tranzacționare cu un nivel de aproximativ 62%, potrivit CryptoCompare.

Spre deosebire de produsele petroliere și energia din surse regenerabile, firmele nu pot produce mai multe criptomonede pentru a răspunde cererii, deoarece oferta monedei digitale este limitată la 21 de milioane de unități, a subliniat Novogratz.

Fostul manager de fonduri de hedging a declarat luni că "probabil peste 20%" sau "poate chiar 30%" din averea sa este în criptomonede. El a spus că și-a împărțit banii între bitcoin și ethereum.

Dar Novogratz nu recomandă investitorilor cu amănuntul să pună mai mult de 1-3% din averea lor netă în monede digitale, sau investitorii mai bogați să pună mai mult de 5-10%.

Pe 10 octombrie, Novogratz a declarat că se așteaptă ca valoarea bitcoin sa fie de 10.000 de dolari în următoarele șase până la 10 luni. Bitcoin s-a tranzacționat în apropierea valorii de 4,874 dolari în acea zi.

În momentul scăderii de la jumătatea lunii noiembrie cu mai mult de 20% din prețul bitcoin, Novogratz a declarat că a cumpărat valută digitală de 15 milioane până la 20 milioane de dolari, relatează Reuters. 

La nivelul actual al bitcoin, prețul monedei digitale a crescut de peste 10 ori anul acesta și cu aproximativ 50% în luna noiembrie.

Thumbnail
BTC - USD, Noiembrie 2016 - Noiembrie 2017 (CoinDesk)

 

Surse: CNBC, Reuters, CoinDesk, CryptoCompare, CoinMarketCap

Parallax

Vizualizari
2311
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Gyorgy
Koczka
Pe ce se bazeaza aceasta crester ? Ce poti achizitiona cu aceste monede virtuale ? Sau e un fel de popa prostu in care vinzi moneda unor fraieri marcandu-ti castigul VIRTUAL ?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri