Denisa Crăciun

BestJobs: Peste 1.800 joburi pentru ucraineni disponibile pe platformă. În ce domenii

Thumbnail

În doar două săptămâni, de când platforma de recrutare BestJobs a introdus eticheta „Ukrainian friendly UA” prin care angajatorii pot evidenția joburile potrivite cetățenilor ucraineni, companiile au activat aproximativ 600 de astfel de anunțuri, care însumează peste 1.800 de joburi.

Cele mai multe sunt în domenii ca:

  • Telecomunicații – 18%;
  • Tehnic & inginerie – 23%;
  • Vânzări – 8%;
  • Contabilitate – 8%;
  • HoReCa – 6%.

BestJobs își extinde sprijinul pentru candidații ucraineni și încurajează angajatorii să deschidă poziții Ukrainian friendly 🇺🇦, prin oferirea de anunțuri gratuite pe pagina creată special.

Cetățenii ucraineni în căutare de job pot găsi pe platforma BestJobs anunțuri marcate cu eticheta specială, care beneficiază de traducere în limba ucraineană.

În plus, au la dispoziție numărul de telefon (+40) 31 710 4230,  unde vor primi suport în limba engleză pentru identificarea joburilor potrivite și asistență în procesul de recrutare.

Pe BestJobs, numărul de noi candidați vorbitori de limbă rusă sau ucraineană a crescut de 4 ori, de la izbucnirea războiului. Datele arată că până acum aproape 300 de refugiați ucraineni și-au găsit deja job în România și numărul lor este în creștere, întrucât tot mai mulți își exprimă interesul pe rețele de socializare sau în grupuri de suport.

„Am dezvoltat o facilitate prin care aceștia pot identifica mai ușor joburile potrivite lor - prin eticheta Ukrainian friendly job 🇺🇦. Impresionați de numărul mare de companii care și-au arătat susținerea, la rândul lor, activând sute de joburi Ukrainian friendly, continuăm să ne punem resursele în direcția susținerii acestor refugiați și am creat o pagină specială, prin intermediul căreia, toți angajatorii deschiși la a angaja refugiați ucraineni, ne pot solicita anunțuri gratuite. De asemenea, îi încurajăm să doneze laptopuri și echipamente de comunicare”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

BestJobs a identificat nevoile refugiaților de a avea echipament electronic pentru a putea munci sau pentru a putea ține legătura cu familia, drept pentru care invită companiile partenere să doneze telefoane mobile, tablete, laptopuri și alte echipamente funcționale care vor ajunge la cetățenii ucraineni în nevoie. Toate detaliile sunt disponibile pe pagina dedicată.

Pentru această inițiativă, BestJobs este în contact cu ONG-urile locale implicate în procesul de ajutorare a victimelor conflictului din Ucraina, care pot susține logistic stocarea și distribuirea donațiilor, pentru a putea veni în ajutorul refugiaților ucraineni.

Parallax

Vizualizari
305
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri