Raluca Abrihan

Atelierul Digital deschide un hub în Moldova: Antreprenorii din Iaşi pot primi consultanță în online

Thumbnail

A fost lansat primul hub Atelierul Digital din Moldova şi are ca să ofere consultanță practică în online companiilor mici și mijlocii. Hub-ul a fost lansat de Google împreună cu Zitec şi are sediul în clădirea Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității Alexandru Ioan Cuza. Iată ce pot găsi aici antreprenorii și micii întreprinzători.

 

Antreprenorii din Iași se numără printre primii din țară care au acces la cunoştinţe, sfaturi practice şi consultanţă în digital de la experţi instruiți de Zitec în hub-ul dezvoltat de Google, în parteneriat cu Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, la începutul acestei luni, arată reprezentanții celor două companii din tehnologie.

De asemenea, activități similare, menite să reunească experții în online și reprezentanții IMM-urilor au fost demarate și în București, începând cu 15 iulie, urmate de Brașov și Constanța, de la 2 octombrie. Aceste demersuri fac parte din programul Atelierul Digital, pe care Google îl desfășoară în România din 2016 și în cadrul căruia Zitec este partener.

„Ne bucurăm că demersul pentru digitalizarea României prinde contur, inaugurarea hub-ului din Iași fiind un pas important în acest scop. Astfel, antreprenorii ieşeni sunt printre primii care vor beneficia de întâlniri faţă în faţă şi consiliere concretă de la experți în online instruiți de Zitec”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO şi Fondator Zitec.

Antreprenorii locali care doresc să participe la cursurile Atelierului Digital se pot înscrie la adresa http://atelierul-digital.zitec.com/iasi, consultanța practică în online fiind gratuită.

Obiectivul principal al întâlnirilor dintre experții în online și reprezentanții IMM-urilor este reprezentat de creşterea ratei de înţelegere şi utilizare a Internetului şi a soluţiilor disponibile online, în condiţiile în care România se află pe ultimul loc între cele 28 de țări UE în ceea ce priveşte gradul de digitalizare al populaţiei, potrivit clasamentului DESI (Indicele Economiei și Societății Digitale https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/desi) pe 2017.

 

Parallax

Vizualizari
467
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri