Denisa Crăciun

Atac cibernetic la Binance: Hackerii ar fi furat criptomonede în valoare de 570 milioane de dolari

Binance

Platforma de tranzacționare crypto Binance ar fi fost ținta unui atac cibernetic în urma căruia hackerii ar fi reușit să fure criptomonede în valoare de 570 de milioane de dolari, potrivit Reuters.

Atacul ar fi vizat Binance Smart Chain (BSC Token Hub), o punte între două sisteme Binance. Punțile blockchain sunt instrumente folosite pentru a transfera criptomonede între diferite aplicații.

Inițial, potrivit Financial Times, fondatorul Binance, Changpeng Zhao, a anunțat că hackerii au furat criptomonede în valoare de aproape 100 de milioane de dolari.

Aceeași sursă mai arată că Binance, una dintre cele mai mari platforme crypto, ar fi spus, vineri, că atacul ar fi întrerupt funcționarea blockchain-ului pentru aproape 8 ore.

Ulterior, BNB Chain (cunoscut până în februarie ca BSB Chain) a declarat într-o postare pe blogul său că 2 milioane de criptomonede BNB - în valoare de aproximativ 570 de milioane de dolari - au fost retrase de hackeri.

„Problema este limitată acum. Fondurile utilizatorilor sunt în siguranță. Vă cerem scuze pentru inconvenient și, în consecință, vom oferi noi actualizări”, a spus pe rețelele sociale fondatorul Binance, Changpeng Zhao.

BNB Chain acceptă criptomoneda BNB, cunoscută anterior ca Binance Coin, care este al cincilea cel mai mare token din lume, cu o valoare de piață de aproximativ 46 de miliarde de dolari, potrivit datelor CoinGecko, citate de Reuters.

Valoarea BNB a scăzut cu peste 3% vineri dimineață, la 285,36 dolari pe monedă, conform datelor Coin MarketCap, citate de CNBC.

Parallax

Vizualizari
4042
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri