Denisa Crăciun

Ce așteptări „altfel” au angajații de la firmele din România, pentru a se întoarce la birou: Prânzul gratuit și spațiul de lucru izolat, printre cerințe

Thumbnail

Angajații din România vor să lucreze în continuare de acasă, chiar dacă au trecut aproape cinci luni de la ridicarea restricțiilor împotriva COVID-19, iar pentru a se întoarce la birou se așteaptă la beneficii tot mai inedite de la angajatori, arată platforma de recrutare online BestJobs.

Astfel, pentru a reveni la birou, angajații români se așteaptă ca firmele să le ofere prânz gratuit, cafea de specialitate și cer ca spațiul de lucru să fie izolat, pe fondul îngrijorărilor legate de răspândirea virusului SARS-CoV-2, care încep să prindă din nou contur, conform platformei de recrutare.

În prezent, 24% dintre angajați spun că lucrează exclusiv remote, alți 34% împart biroul de acasă cu cel din sediul angajatorului și doar 42% s-au întors complet la birou, arată un sondaj realizat de BestJobs.

Deși activitatea de la distanță rămâne modul de lucru preferat, 84% dintre respondenți spun că ar fi convinși să vină mai des la birou dacă angajatorul le-ar acorda beneficii care să le dea mai mult confort și să-i facă să se simtă ca acasă.

Top beneficii inedite pentru care angajații români ar renunța la munca remote și s-ar întoarce la birou

  • mâncarea sau gustările gratuite (44%) ;
  • un design al biroului care să permită distanțarea de colegi (31%) și care să includă mai multe zone verzi (31%) ;
  • un spațiu de relaxare (29%) ;
  • o atmosferă plăcută de lucru în colectiv (27%)
  • acces nelimitat la fructe și cafea de specialitate (21%).

Totodată, 13% au declarat că ar fi mai plăcut să meargă la birou dacă angajatorul le-ar permite să își aducă animalul de companie la job, mai arată sondajul.

„Modul de lucru remote, în contextul pandemiei, a influențat cel mai mult felul în care angajații se raportează la birou. Acum, pe lângă beneficiile clasice pe care le preferă, precum tichetele de masă și asigurările de sănătate, candidații, mai ales cei obișnuiți cu lucrul de acasă, vor să regăsească și în spațiul de lucru facilitățile pe care le aveau în propriul cămin. Tocmai de aceea, regăsim pe lista de dorințe lucruri ca acces la fructe și cafea de specialitate, mâncare și gustări sau chiar posibilitatea de a veni la job cu animalul de companie. Accentul cade pe tot mai multă flexibilitate din partea angajatorilor, care se văd nevoiți acum să devină tot mai creativi privind beneficiile pe care le acordă pentru a-și ține echipele fericite la birou”,  spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Cele mai răspândite beneficii acordate de companii, atât echipelor existente, cât și pentru pozițiile pentru care recrutează în prezent prin platforma BestJobs, rămân în continuare bonurile de masă, cursurile de specialitate și abonamentele sau asigurările private de sănătate.

Pe listă se adaugă și bonusuri de performanță sau pentru vacanță, programe de dezvoltare personală și de creștere a coeziunii echipei, cafea la birou, program flexibil, decontare a transportului sau zile suplimentare de concediu de odihnă, potrivit datelor din platforma BestJobs.

Mai puțin de jumătate dintre angajați se bucură însă în prezent de facilități extra la actualul job, cum ar fi să aibă spații verzi în birou (21%), o sală de relaxare (10%), acces la mâncare și gustări gratuite (9%) sau la băuturi răcoritoare (7%).

6 din 10 angajați spun că și-ar dori ca angajatorul să se preocupe de crearea unui mediu de lucru cât mai plăcut, inclusiv prin oferirea facilităților preferate de angajați, iar aproape 14% consideră că angajatorul ar trebui să le dea libertatea să-și personalizeze spațiul de lucru pentru a-l face mai primitor și mai confortabil.

Sondajul a avut loc în perioada 15 iulie - 3 august și au răspuns 1.214 utilizatori de internet din România.

Parallax

Vizualizari
303
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri