Redactia StartupCafe.ro

Apple ar urma să afişeze reclame în aplicaţiile preinstalate pe iPhone

Thumbnail

Unele dintre aplicaţiile Apple care vin preinstalate pe iPhone-uri ar putea în curând să afişeze reclame, după ce compania şi-a stabilit ca obiectiv creşterea veniturilor din reclame, relatează News.ro.

Deşi nu este o companie care să trăiască din reclame, precum Google şi Facebook, iar de multe ori chiar a pozat într-un opozant al acestui model de business din cauza implicaţiilor avute asupra intimităţii utilizatorilor, Apple a decis să crească semnificativ focusul pe reclame.

Gigantul american şi-ar fi fixat ca obiectiv, conform Bloomberg, creşterea semnificativă a veniturilor din reclame. De la 4 miliarde de dolari pe an, şefii companiei vor să ajungă la venituri anuale de două cifre din publicitate.

În acest scop, Apple ar urma ca în curând să afişeze reclamele în propriile aplicaţii, aplicaţii care sunt deja instalate pe iPhone în momentul în care smartphone-ul este cumpărat.

Maps, News, Books şi Podcasts se vor număra printre aplicaţiile în care Apple urmează să afişeze reclame. Acestea sunt acum testate intern, înainte de a fi implementate.

În Apple Maps, de exemplu, la fel ca la Google Maps, urmează ca reclamele să ia forma recomandărilor de restaurante, magazine etc. care să fie afişate în legătură cu căutările realizate de utilizator în cadrul aplicaţiei.

Tot în aceeaşi idee, Apple ar lua în calcul lansarea unei versiuni cu reclame a serviciului de streaming Apple TV+, urmând aceeaşi direcţie pe care vor să meargă Netflix, Disney+ şi HBO Max.

În acelaşi timp, Apple se pregăteşte să afişeze mai multe reclame şi în App Store. Unicul magazin de aplicaţii pentru iPhone va afişa reclame cu vizibilitate mare, în pagina principală şi în pagina de descărcare a aplicaţiilor.

Parallax

Vizualizari
292
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 949
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri