Redactia StartupCafe.ro

Apple vrea să reia asaltul asupra Google și Amazon pe piața dispozitivelor pentru case inteligente

Thumbnail

Cel puţin patru boxe şi ecrane inteligente se află în lucru în laboratoarele Apple, urmând a fi lansate pe parcursul următorilor ani, scrie Bloomberg, citat de News.ro. Compania fondată de Steve Jobs, Steve Wozniak și Ronald Wayne vrea să atace astfel Google și Amazon pe piața dispozitivelor smarthome.

Apple nu a renunţat la ideea de a vinde difuzoare inteligente, chiar dacă HomePod a fost unul dintre marile eşecuri recente ale companiei, produs pe care încetat să-l mai producă anul trecut fără a anunţa un înlocuitor.

În fapt, compania americană lucrează nu la unul, ci la două difuzoare inteligente, conform surselor citate de Bloomberg. Unul dintre acestea va arăta şi va avea aceleaşi caracteristici pe partea de sunet ca difuzorul HomePod.

Al doilea va fi un fel de HomePod Mini - va fi mai mic şi, probabil, va oferi un set mai restrâns de funcţii pentru a fi vândut mai ieftin.

Pe lângă cele două difuzoare, Apple ar mai avea în lucru şi două ecrane inteligente. Unul dintre acestea combină funcţiile unui iPad cu cele ale unui difuzor şi va fi promovat cu un accesoriu pentru bucătărie, ce va putea fi folosit pentru a consulta reţete şi a cere sfatul Siri sau pentru a asculta muzică.

Al doilea ecran este considerat de companie un accesoriu pentru sufragerie. Acesta aduce la un loc funcţiile unui difuzor inteligent, ale unei camere video şi ale lui Apple TV, oferind funcţii de entertainment şi comunicare.

Ecranele inteligente ar urma să fie lansate spre finele anului viitor sau cel târziu la începutul lui 2024. Fiind, însă, proiecte aflate în fazele incipiente de dezvoltare, există întotdeauna şi posibilitate ca Apple să renunţe la dezvoltarea unuia dintre aceste produse, dacă apar anumite probleme.

Parallax

Vizualizari
248
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 974
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri