Redacția StartupCafe.ro

Apple le interzice angajaţilor săi să folosească ChatGPT la job

Thumbnail

Apple le interzice angajaților săi să mai folosească ChatGPT la lucru, din cauza posibilelor scurgeri de informații confidențiale, potrivit News.ro. 

Apple se adaugă unui număr din ce în ce mai mare de companii ce le interzic angajaţilor lor să mai folosească pe dispozitivele de lucru ChatGPT sau alte instrumente similare, susţin sursele citate de The Wall Street Journal, conform News.ro. 

Compania amaricană, care are o adevărată cultură a protejării secretelor legate de tehnologiile pe care le dezvoltă şi direcţiile de business pe care le adoptă, este îngrijorată de posibilitatea scurgerilor de informaţii.

Este cunoscut faptul că tot ce scriu utilizatorii în discuţiile cu boţi precum ChatGPT este salvat de producători şi folosit mai departe pentru antrenarea şi îmbogăţirea bazei de cunoştinţe a AI-ului.

La fel de cunoscut este şi un caz concret, cel al angajaţilor Samsung, care au oferit ChatGPT date financiare confidenţiale. Între timp, Samsung a blocat şi el accesul propriilor angajaţi la boţi bazaţi pe inteligenţă artificială.

De cealaltă parte, OpenAI susține că a adăugat opţiunea dezactivării istoricului pentru chat-uri.

Dincolo de ChatGPT, Apple le-a cerut angajaţilor săi să nu folosească nici instrumentul de automatizare a scrierii de cod Copilot, implementat de Github, care este deţinut de Microsoft.

Este de așteptat ca Apple să dezvolte propriile soluţii de AI, pe care să le implementeze pe iPhone şi celelalte produse. Compania americană, rămasă una dintre puţinele care nu au anunţat deja planuri în această direcţie, va organiza în mai puţin de o lună evenimentul WWDC 2023, unde sunt aşteptate noutăţi inclusiv legate de AI.

Parallax

Vizualizari
442
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 947
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri