Claudiu Zamfir

Aplicația de transport Bolt mai intră într-un oraș din România

Thumbnail

Bolt, serviciu de transport de persoane rival al Uber, pătrunde, de joi, în încă un oraș din România, oferind posibilitatea șoferilor parteneri să obțină venituri din efectuarea unor curse cu autoturismul, intermediate de aplicație.

Oradea este cel de-al 11-lea oraș românesc în care intră aplicația estoniană de transport urban de persoane în sistem ride-hailing.

Cele 11 orașe din România în care este disponibil servicul Bolt acum sunt: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, Brașov, Ploiești, Galați, Pitești, Craiova și Oradea.

Prețul curselor Bolt din Oradea începe de la 8 lei, iar pe perioada lansării, pasagerii beneficiază de reduceri de până la 50%. Atât pasagerii, cât și șoferii au obligația legală de a purta permanent masca de protecție. Bolt recomandă, de asemenea, șoferilor săi parteneri să dezinfecteze mașinile după fiecare călătorie, iar pasagerilor să respecte regulile de distanțare socială și de igienă conform reglementărilor în vigoare.

Compania Bolt a fost fondată în anul 2013, în Estonia, sub numele de Taxify, de către Markus Villig, care avea doar 19 ani atunci și era încă licean, inspirat de aplicația americană Uber.

În prezent, Bolt derulează servicii de ride-hailing, livrări și închiriere de trotinete electrice, având circa 50 de milioane de utilizatori în peste 40 de țări.

În România, Taxify a intrat în anul 2016, mai întâi în București, la un an după rivalul Uber. Pe lângă transport în sistem ride-hailing, cu autoturismul, în anumite orașe românești Bolt oferă și servicii de închiriere de trotinete electrice și servicii de curierat. În ianuarie 2021, Bolt a lansat și un program de francizare pentru transport la cerere și livrare de alimente, Bolt Franchise.

În cei 8 ani de existență, „unicornul” estonian a obținut investiții de peste 600 de milioane de dolari, în mai multe runde de finanțare. Printre investitori se numără companii ca Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, precum și Taavet Hinrikus, co-fondator al TransferWise.

Parallax

Vizualizari
2265
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri