Denisa Crăciun

Aplicația de taxi și ridesharing Free Now va avea un nou CEO

Thumbnail

Aplicația de mobilitate Free Now, disponibilă și în România, va avea un nou CEO de la 1 aprilie 2022, după ce fostul director general, Marc Berg, părăsește compania după aproape 4 ani.

Thomas Zimmermann va deveni noul CEO al companiei. El a Chief Marketing Officer la Free Now încă din 2018 și s-a ocupat de activități de comunicare și marketing, dar și de echipele de cercetare și creștere.

Înainte de a se alătura Free Now, Zimmermann a avut diverse funcții de conducere, printre care, în IONIQ Group, un dezvoltator de companii și investitor, și la Goodgame Studios, un dezvoltator de top de jocuri online și mobile.

Aplicația pune la dispoziție trotinete, biciclete și scutere electrice dar și serviciul car sharing și are ca activitate principală ridesharing-ul.

„Obiectivul meu este să continuăm această evoluție și să ne impunem și mai mult ca principala platformă de Mobilitatea-ca-Serviciu din Europa. Cu aplicația noastră, dorim să ne poziționăm ca furnizor de mobilitate sustenabilă și eficientă în orașele europene.  Alături de și mai mulți parteneri noi și puternici și cu opțiuni de mobilitate suplimentare, vom face oferta noastră și mai atractivă”, a spus Thomas Zimmermann.

De cealaltă parte, Gero Götzenberger, Director Strategy and Investments la Mercedes-Benz Mobility, declară că „așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Thomas Zimmermann, care a susținut și a modelat creșterea Free Now”, în timp ce Rainer Feurer, Head of Corporate Investments al BMW Group, susține că „Marc Berg (n.r. fostul CEO) a pregătit compania pentru creștere și a pregătit modelul de afaceri pentru viitor”.

Ce este Free Now

Compania Free Now, cu sediul în Germania, este deținută de giganții auto BMW Group și Mercedes – Benz Mobility (n.r. fost Daimler Mobility). În 2017, germanii de la mytaxi au cumpărat Clever, iar în 2019 întregul serviciu s-a rebranduit ca Free Now.

În România, aplicația de ridesharing și taxi Free Now operează prin firma Clever Tech SRL, din București. Aplicația Clever Taxi (Clever Tech) a fost fondată în anul 2011, la București, de Mihai Rotaru și Alexandru Dumitru.

Înainte de exitul către Free Now (fosta mytaxy), în serviciul de mobilitate urbană au investit Călin Fusu (Best Jobs) și Andrei Pitiș (Vector Watch).

Inițial, Clever era o aplicație prin care utilizatorii își puteau chema un taxi înrolat în acest serviciu, indiferent de compania de taxi de care aparținea.

Nemții au cumpărat Clever și au extins serviciile către ridesharing. Prețul la care mytaxi (actuala Free Now) a preluat Clever nu a fost dezvăluit, dar părțile au precizat că suma este de 8 cifre (cel puțin 10 milioane de dolari).

Parallax

Vizualizari
373
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri