Denisa Crăciun

Aplicația Strava, folosită pentru spionarea unor militari israelieni

Thumbnail

Aplicația americană de fitness Strava ar fi fost folosită pentru a spiona personalul de securitate care lucrează în baze secrete din Israel, scrie The Jerusalem Post care citează  FakeReporter, o organizație de supraveghere a dezinformării.

Conform organizației FakeReporter, o breșă de securitate în aplicația de fitness Strava ar fi fost folosită pentru a spiona personalul de securitate din Israel.

Investigația organizației arată că persoane necunoscute au folosit o funcție bazată pe GPS în aplicația Strava  pentru a afla identitatea și traseele anterioare ale persoanelor care au alergat în diferite zone, conform The Times of Israel.

The Guardian scrie că aceste persoane necunoscute au încărcat „segmente” de alergare false pentru a colecta informații despre persoanele care merg în acele baze secrete, chiar dacă acestea au activat setări de confidențialitate puternice în aplicație.

Publicația mai notează că un utilizator al aplicației Strava, care a alergat la o bază ultrasecretă ce ar avea legătură cu programul nuclear israelian, a putut fi urmărit într-o țară străină și în alte baze militare.

Prin intermediul aplicației, un profil fals a putut să colecteze date care ar putea fi utilizate pentru a amenința statul israelian, inclusiv detalii despre bazele secrete, numele și detaliile personale ale soldaților, ofițerilor și oficialilor de la Ministerul Apărării din Israel, mai scrie The Jerusalem Post.

„Am contactat forțele de securitate israeliene de îndată ce am aflat de această încălcare a securității”, a spus Achiya Schatz, director FakeReporter.

„După ce a primit aprobarea forțelor de securitate pentru a continua, FakeReporter a contactat Strava, iar aceștia au format o echipă pentru a rezolva problema”, mai completează directorul executiv al organizației.

Riscurile de securitate asociate cu aplicația Strava au fost raportate pentru prima dată în 2018.

Atunci, aplicația ar fi dezvăluit locațiile bazelor militare din întreaga lume, inclusiv cele americane din Siria, prin utilizarea unei funcții „heatmap”, conform The New York Times.

Parallax

Vizualizari
262
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri