Adi Iacob

De ce este timpul ca afacerile să adopte API-urile Android moderne de management al dispozitivelor

Thumbnail

Dispozitivele unei afaceri accesează în mod regulat date critice și reprezintă un element-cheie pentru comunicațiile firmei. Pentru ca afacerile să poată beneficia de mobilitate cu caracteristici deosebite și securitate, Android oferă moduri de gestionare a dispozitivelor și profilurilor de lucru pentru gestionarea mobilă.

Multe organizații, totuși, utilizează în continuare Device Administration API, care a fost pusă la dispoziția dezvoltatorilor în Android 2.2. 

API (Application Programming Interface) este interfaţa de programare a unei aplicaţii. O librărie API poate fi privită ca un set de funcţii puse la dispoziţia programatorilor în sensul efectuării unor anumite operaţii sau sarcini.

De exemplu, există API-uri care permit programatorilor să introducă în aplicaţiile pe care le dezvoltă facilităţi de citire a amprentei. Cel care programează nu trebuie să știe în detaliu cum funcționează mecanismele de citire a amprentei, ci trebuie doar să ştie cum să utilizeze funcţiile puse la dispoziţie prin API-ul respectiv.

Când a fost lansat pentru prima dată în 2010, API-ul pentru dispozitive a oferit firmelor un sistem de sprijin fiabil pentru aplicațiile utilizate de afaceri. De atunci, nevoile au crescut, fiind necesar un management mai bun, iar cerințele de securitate sunt mult mai multe.

Gestionarea dispozitivelor personale și a celor deținute de firmă

În Android 5.0, Google a creat moduri de gestionare a dispozitivelor (pentru proprietarul dispozitivului) și profilul de lucru (pentru deținătorul profilului), care corespund nevoilor de securitate ale afacerilor care gestionează dispozitive mobile. 

Majoritatea firmelor utilizează acum aceste moduri pentru a gestiona dispozitivele mobile, iar Google încurajează toate afacerile să folosească noua tehnologie.

Pentru anumite întreprinderi, acest schimb poate dura mult timp, însă a fost dezvoltat un calendar extins pentru tranziție. 

“Device Admin API” va fi suportat de Android Oreo și funcționalitatea existentă va continua să fie disponibilă în următoarea ediție principală Android, deși API-urile de administrare a dispozitivului pentru aplicarea parolei nu vor mai fi acceptate. În următoarea versiune Android, așteptată în 2019, API-urile pentru aplicarea parolei nu vor mai fi disponibile. 

Împărtășind devreme această actualizare, Google își propune să ofere afacerilor suficient timp pentru a face schimbări asupra dispozitivelor existente sau pentru a lua aceste aspecte în considerare pe măsură ce achiziționează noi dispozitive.

Gestionarea dispozitivelor non-enterprise

Unele dintre API-urile de administrare a dispozitivului sunt utilizate pentru gestionarea dispozitivelor non-enterprise, cum ar fi funcția “Găsește-mi dispozitivul” (Find My Device), care permite blocarea și ștergerea datelor de pe un dispozitiv pierdut. 

API-urile utilizate frecvent de aceste aplicații nu vor fi afectate.

Efectuarea tranziției la profilurile de lucru sau la dispozitivele gestionate

Pentru cei care utilizează în prezent administratorul dispozitivului, există două strategii disponibile pentru schimbarea la API-urile de management Android. Ambele opțiuni solicită companiilor să aibă un furnizor EMM care să accepte fie profilul de lucru al Android, fie modul de gestionare a dispozitivelor.

Pentru dispozitive personale utilizate de angajați pentru muncă, Google recomandă să utilizarea profilului de lucru, iar dispozitivele companiei să fie configurate ca dispozitive gestionate. 

Utilizatorii și dispozitivele noi ar trebui configurate cu noile moduri de gestionare în momentul în care sunt înscriși.

Sursa: Google Blog

Parallax

Vizualizari
435
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri