Claudiu Zamfir

Doi antreprenori români se împrumută prin obligațiuni de 20 milioane euro

Thumbnail

Firma românească de leasing și închirieri de mașini Autonom Services SA, deținută de frații Marius și Dan Ștefan, se împrumută de pe piață printr-o emisiune de obligațiuni în valoare de 20 de milioane de euro.

Obligațiunile au o maturitate de 5 ani, cu un cupon de 4,45% plătibil anual, și urmează să fie listate pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București (BVB), a informat, vineri, firma, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Emisiunea de obligațiuni a fost suprasubscrisă, cu subscriitori persoane fizice și investitori instituționali (fonduri deschise de investiții, bănci, societăți de investiții financiare, societăți de asigurări).

“Am decis să ne diversificăm sursele de finantare și să creștem astfel maturitatea medie a finanțărilor noastre prin intermediul unei emisiuni de obligațiuni, devenind astfel vizibili ca emitent pe piața de capital” - Marius Ștefan, co-actionar și fondator al Grupului Autonom International, din care face parte Autonom Services SA.

“Recomandăm companiilor antreprenoriale să își îndrepte atenția către bursă, ca alternativă viabilă de finanțare a afacerilor lor” - Dan Ștefan, co-acționar al Grupului Autonom International.

Plasamentul privat a fost intermediat de BT Capital Parteners – divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de Manager, și de BRD Groupe Societe Generale, în calitate de Coordonator unic al tranzacției.

„Suntem încântați să fim unul dintre partenerii Grupului Autonom International la prima lor emisiune de obligatiuni pe piata de capital din România, emisiune ce confirmă faptul că din ce în ce mai mulți antreprenori privesc bursa ca o sursă potențiala de finanțare pentru indeplinirea planurilor lor de dezvoltare”, a mentionat Daniela Secară, CEO al BT Capital Partners.

Autonom Services SA este cel mai important jucator independent cu capital românesc de pe piețele de leasing operațional auto și rent-a-car din Romania. Aceasta dispune de o rețea națională de 44 agenții localizate în 33 de orașe din România.

Autonom Services SA a achizitionat în iunie 2018 BT Operational Leasing, subsidiara de leasing operațional a Băncii Transilvania.

Veniturile din exploatare consolidate conform IFRS pentru Autonom Services SA în 2018 au fost de 251,3 mil. lei, în timp ce în primul semestru din 2019, acestea s-au situat la 178,7 mil lei, potrivit datelor comunicate de companie.

Parallax

Vizualizari
470
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri