Răzvan Tătaru

Un antreprenor român, numit în Consiliul de Administrație al Revolut

Dan Teodosiu

Aplicația fintech Revolut numește un antreprenor român, Dan Teodosiu, în Consiliul de Administrație al Grupului ca director neexecutiv, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Românul a fost numit de Revolut în Consiliul de Administrație al grupului ca director neexecutiv. Dan Teodosiu are peste 30 de ani de experiență în construirea și coordonarea de echipe performante în domeniul cercetării și al ingineriei, precum și în dezvoltarea de platforme și infrastructuri care asigură servicii pentru miliarde de clienți.

Dan a deținut roluri de conducere în companii de tehnologie precum Google, Microsoft sau HP Labs.

Sunt încântat să îi urez bun venit lui Dan în Consiliul de Administrație Revolut. Experiența lui Dan în diverse domenii legate de tehnologie contribuie la întărirea consiliului nostru. Fără îndoială, el va aduce idei proaspete și practice pentru dezvoltarea companiei și sunt nerăbdător să văd cum se vor concretiza propunerile sale în perioada următoare”, a declarat Martin Gilbert, președintele Consiliului de Administrație Revolut.

„Revolut este o adevărată forță a schimbării prin tehnologie în domeniul serviciilor financiare. Cu zeci de milioane de clienți persoane fizice la nivel global, în mai puțin de o decadă, Revolut a avut și continuă să aibă o creștere susținută. Sunt încântat să contribui cu experiența mea de antreprenor și expert în tehnologie la evoluția unei companii care și-a surclasat competitorii și și-a confirmat poziția de lider în industrie”, a spus Dan Teodosiu.

Ca fost antreprenor, românul a co-fondat în California două companii, din care una a fost achiziționată de Microsoft în 2002. Originar din România, Dan deține un master în științe și un doctorat în Computer Science la Stanford University.

În ultimii ani, el a fost director de tehnologie (CTO) la Onfido, o platformă de verificare și autentificare a identității, unde a supravegheat dezvoltarea unor soluții recunoscute la nivel de industrie, bazate pe inteligență artificială. Înainte de a fi la Onfido, Dan Teodosiu a fost timp de șase ani CTO la Criteo, o companie europeană de publicitate digitală.

Dan este cel de-al treilea expert din România numit într-o poziție importantă, în Revolut, în 2023, alături de Victor Stîngă (director financiar interimar - CFO) și Lucian Ivan (Global Head of Talent Revolut).

Parallax

Vizualizari
455
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri