Denisa Crăciun

95% dintre angajații români nu au meseria la care visau în copilărie (studiu)

Thumbnail

95% dintre angajații români lucrează în domenii diferite de cele la care visau când erau copii, potrivit unui sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs, care mai arată că alegerea acestora a fost influențată în principal, de maturizare (55%), parcursul educațional (36%) și părinți (9%).

45% dintre respondenți se visau învățători/învățătoare în perioada copilăriei, alți 18% aviatori, 10% avocați, 9% bucătari/bucătărese, în timp ce 7% visau să fie doctori, potrivit sondajului BestJobs cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Copilului.  

Doar 5% dintre aceste aspirații au devenit realitate. Acum, respondenții activează în domenii precum Vânzări, Inginerie, Marketing, IT, Financiar și Producție.

Planuri de Ziua Copilului, 1 iunie 2022. Ce fac angajații români care sunt și părinți

Angajații primesc liber de 1 iunie, iar anul acesta este primul în care părinții se pot bucura de ziua liberă alături de copii, fără restricțiile de mobilitate impuse de pandemia COVID-19. 

Chiar și așa, 56% dintre părinți aleg să rămână în oraș și să facă activități în afara locuinței alături de copii cu această ocazie, în timp ce alți 36% vor face activitățile preferate de copii, dar în interiorul locuinței.

Doar 9% au spus că se vor bucura de o mini-vacanță în familie, în afara localității de reședință.

În aceste condiții, 63% dintre participanții la sondaj au declarat că nu își vor lua liber suplimentar pentru a uni ziua de 1 iunie cu un weekend apropiat.

Angajații români nu se așteaptă să primească cadouri pentru copiii lor de la angajator

70% dintre participanții la sondajul BestJobs nu se așteaptă să primească nimic de la angajator cu ocazia Zilei Copilului.

12% au răspuns că se așteaptă să primească un cadou în bani, 10% cred că vor primi diverse daruri pentru copii, iar 8% au așteptarea să primească zile libere suplimentare pentru a prelungi mini-vacanța de 1 iunie și de a petrece mai mult timp cu copilul/ copiii.

Sondajul a fost efectuat în perioada 5 - 24 mai pe un eșantion de 948 de utilizatori de internet din România.

Parallax

Vizualizari
174
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri