Luminita Pirvu

Trei sferturi dintre angajații români se așteaptă la salarii mai mici de la 1 ianuarie 2018 - studiu

Thumbnail

Posibila trecere a contribuțiilor CAS și CASS în sarcina angajaților de la 1 ianuarie 2018 îi face pe angajații români să se aștepte la o scădere a salariilor lor nete începând cu acea dată. Majoritatea angajaților sunt de părere că nu vor fi ajutați de companiile pentru care lucrează să recupereze diminuarea estimată de 14% a salariului net.

Întrebați dacă se așteaptă ca angajatorii să modifice salariul brut în așa fel încât salariul net să nu fie afectat, 76% dintre participanții la sondajul efectuat de portalul Undelucram.ro au răspuns negativ. În general, bărbații sunt mai optimiști în această privință (68% dintre ei nu se așteaptă la mărirea salariului brut) decât femeile (86%).

În același timp, 54% dintre respondenți și-au exprimat opinia că măsurile anunțate de guvern nu vor fi implementate de la începutul anului viitor.

Sondajul a fost efectuat în mediul online în  perioada 1-20 octombrie 2017. La sondaj au participat 735 de respondenți cu vârste cuprinse intre 24 și 45 de ani.

De asemenea, incertitudinea legată de legislația în domeniu se manifestă și în speranța pe care respondenții o au legată de evoluția pozitivă a salariului lor în perioada următoare.

Îndrumați să facă abstracție de trecerea contribuțiilor în sarcina lor, 59.3% dintre respondenți au răspuns că așteaptă o creștere minoră a salariului, cuprinsă între 0 și 5%.

În ceea ce privește creșterea salariilor, 14% dintre angajați așteaptă o creștere a salariului cuprinsă între 16-25 procente, 7.7% consideră că salariul li s-ar putea mări cu 11 și 15 procente, în  timp ce 19% dintre respondenții sondajului se așteaptă la o creștere salarială cuprinsă între 6 și 10 procente.

În privința creșterii salariilor, femeile sunt mai optimiste: 25% din respondente sunt de părere că vor primi un salariu mai mare cu peste 16%, în timp ce doar 11% din bărbați au așteptări la acest nivel.

Parallax

Vizualizari
1163
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri