Raluca Abrihan

Antreprenor şi investitor român: Idei precum impozitul pe cifra de afaceri sau split TVA produc pagube care rămân

Thumbnail

Măsuri ca split TVA generalizat sau impozitul pe cifra de afaceri, deși au fost relativizate și retrase, produc pagube în economie din cauza fricii şi a lipsei de predictibilitatea pe care creează în mediul de afaceri românesc, spune Dragoş Anastasiu care deţine şi controlează firme cu venituri totale de circa 100 milioane de euro pe an, citat de Agerpres.

 

“Ar fi bine ca autoritățile să nu se alinieze creativității clasice românești și să aibă foarte multe idei. Câteodată ne dorim să existe cât mai puține idei, pentru că ele fac parte din predictibilitate. Ne bucurăm să constatăm că diverse idei și măsuri care la un moment dat erau aproape ca și luate, precum impozitul pe cifra de afaceri sau split TVA generalizat sunt relativizate și retrase. Dar aș vrea să înțelegem cu toții că simplul fapt că se discută în forma în care se discută aceste idei, relativ puțin pregătite, și cu toate că ele dispar generează pagube care rămân, pentru că sentimentul de frică, de lipsă de predictibilitate rămâne în întreaga economie românească și în industria auto, în special", a spus Dragoș Anastasiu, în cadrul unei conferinţe de specialitate dedicate industriei auto, potrivit Agerpres.

Dragoş Anastasiu, preşedinte AHK România - Camera de Comerț și Industrie Româno – Germană, antreprenor şi investitor local a mai subliniat importanţa companiilor mari care au invesiti şi au angajaţi în România.

"Ceea ce au adus multinaționalele în România este de neprețuit: transfer de know-how, un mod corect de a plăti și a trata toți angajații, pregătire profesională continuă și multe alte aspecte fără de care România nu ar fi fost astăzi unde este acum. Împreună am reușit să fim unde suntem, în pofida mediului general care nu a fost întotdeauna nici predictibil, nici favorabil. (...) Firmele românești au șansa să devină furnizori globali cu o singură condiție: să înțeleagă ce înseamnă calitate”, a mai adăugat antreprenorul.

Parallax

Vizualizari
991
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri